BuiltWithNOF

 

 

Op deze pagina de plattegrond van de 2e etage van bureau Warmoesstraat waar zich de recherche afdeling bevond.

 

2e etage (recherche)

(foto 6122) Deel van de Warmoesstraat voor het bureau. We zien verschillende politie ‘kevers’ voor het bureau geparkeerd met aan het eind een busje.

(foto 6110) De recherchekamer in pand 44 op de 2e verdieping met rechts achterin het bureau van de webmaster,

 

(foto 6111) De webmaster achter zijn bureau in de recherchekamer in pand 44 op de 2e verdieping.

(foto 6112) Even buurten bij het bureau van een collega.

(foto 6113) De webmaster druk doende aan zijn bureau met daarachter een collega rechercheur aan zijn bureau.

(foto 6117) De recherchekamer op de 2e verdieping waar man binnen kwam vanuit het trapportaal of de lift. Deze ruimte beslaat de panden 46 en 48. Deze ruimte gezien vanuit de recherchekamer in pand 44. Op de achtergrond de recherchekamer in pand 50. We zien aan de korte trap het niveau verschil tussen de verschillende panden, aan deze kant 3 treden, aan de andere kant 2 treden.

(foto 6109) De recherchekamer in pand 50 met rechts de deur naar het trapportaal en uiterst rechts de toegang tot rechechekamer op foto 6117. We zien hier duidelijk in deze ruimte de oude balken contructie die bij de verbouwing werd behouden. Hier zien het niveau verschil van 2 treden.

(foto 6153) Op de 2e etage beschikte de recherche over een viertal cellen. We zien de drie traptreden naar de cellengang in perceel 50, vanuit de gang in perceel 48.

(foto 6097) Celdeur na 1977, nu geheel van metaal en af te sluiten door middel van 1 sleutel en klink. De cel is reeds in gebruik geweest en door enkele verdachten als schoolbord gebruikt. Zeer toepasselijke voor de buurt de afbeelding, bestaande uit kaars, lepel en injectiespuit.

(foto 6123) Uitzicht vanuit het bureau op het Damrak met de ligplaatsen voor de rondvaartboten. We zien hier ook de duidelijk de steiger achter het bureau in het water van het Damrak. Links is richting naar de Dam en rechts is de richting naar het Centraal-Station. Het gebouw uiterst recht is het Victoria hotel.

(foto 6108) De gevels aan de achterzijde langs het water van het Damrak. De gevels aan voor- en achterzijde zijn niet identiek. We zien hier ook de steiger in het Damrak aan de achterzijde van het bureau voor extra parkeerplaats auto’s.

 

Voor meer bijzonderheden en foto’s van het bureau Warmoesstraat, klik op de link hieronder. Verder zijn er ook oude opnames te zien bij o.a. ‘Andere tijden’ en ‘Gahetna’ via internet.

 

Terug persoonlijke links

Terug naar indeling site.

 

(foto 6126) De gevels van de achterzijde Warmoesstraat langs het Damrak. Links op de achtergrond het Centraaal-Station. Rechts nog juist een hoek van de parkeersteiger in het water van het Damrak aan de achterzijde van het bureau.

(foto 6125) Oude opname van het Damrak met zicht op de achterzijde van de panden aan de Warmoesstraat.

 

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [Welkom aan boord index] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Bemanning index] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek index] [Contact] [Links] [Untitled729]