BuiltWithNOF

 

 

 

(foto 5976) De vlieger Den Haan bij zijn Avenger op het vliegdek van de Doorman.
Foto ontvangen van Jaap de Moor.

(foto 6008) Avenger 22 aan dek in 1959.
Foto ontvangen van Wim Steentjes.

(foto 6009) Enkele Avengers geparkeerd op het achterdek van de Doorman.
Foto ontvangen van Wim Steentjes.

(foto 6010) Hier zien we dat het schip behoorlijk slagzij maakt, het borgen van de Avengers aan het vliegdek is dus een voorwaarde.
Foto ontvangen van Wim Steentjes.

(foto 7161) Verschilklende Avengers staan in de range aan BB op het vliegdek opgesteld. De motoren moeten nog worden gestart en de vleugels uitgevouwen. Links staat ook nog een Sea Hawk geparkeerd.

(foto 6951) Aan bakboord van het vliegdek staat de Avenger 029 nu warm te draaien in afwachting van de start. De eerdere registratie van deze Avenger was I-21 (A-21). Zie ook bovenstaande foto.

(foto 7173) De achterste Avenger is gereed voor de start, de blokkenpaaien liggen naast de wielen. De voorste Avenger moet kennelijk nog verplaatst worden. De paai staat gereed met de stuurstang voor het staartwiel van de Avenger. Kennelijk geeft hij ook nog aanwijzingen. Geen prettige situatie met de draaien propeller achter hem.
Foto ontvangen van Jaap de Moor.

(foto 7174) Aantal geparkeerde Avengers op het vliegdek, de achterste drie in een fraai ogende opstelling.

(foto 7176) Op het achterdek bedrijvigheid bij het starten van de motoren van de geparkeerde Avengers, op de voorgrond zien we nog de startkabel vanuit de catwalk. Typisch op deze foto dat de alleen de twee middelste lampen van de deklandingspiegels branden.

(foto 7177) Op het achterdek staan een aantal Avengers warm te draaien in afwachting van de start.

 

Naar Avenger aan boord 4.

Terug naar index Avenger..

 

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Bemanning index] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Algemeen index] [Vliegrol aan boord] [S2A Tracker index] [Avenger] [Sea Otter] [Sea Hawk] [Firefly] [Seafury] [Sikorsky] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek index] [Contact] [Links] [Untitled729]