BuiltWithNOF

De Grumman Avenger TBM-3S2 met nummer A-2 was nog maar kort in dienst, toen deze bij een landing met het linker wiel in de catwalk kwam en over boord viel. Het toestel bleef echter aan de catwalk en remkabel hangen. Nadat de piloot, LTZV1 G.P. Slikker, zich in het water had laten vallen werd hij door een helikopter uit zee opgepikt en terug gebracht naar de Karel Doorman. Het vliegkampschip voer met de Avenger aan de catwalk naar Den Helder, waar een drijvende bok (deel 2) het vliegtuig overnam.

(foto 0352) Bij een van de allereerste landingen van deze Avenger ging het fout. De Avenger A-2 kwam met het linker wiel in de catwalk en bleef hierna op z’n kop hieraan hangen. De eerste Avengers kwamen op 1 september 1954 oplanden aan boord van het vliegkampschip Hr.Ms. Karel Doorman.
Foto ontvangen van Gerard Haas.

(foto 1647) De Avenger A-2 schuift in de ‘catwalk’ en zal hierna over boord gaan en blijven hangen aan de ‘catwalk’.
Foto ontvangen van Ben van Raavens.

(foto 1320) De Avenger A-2 hangend aan de buitenzijde van de bakboord catwalk. Terwijl het vliegtuig zo hing liet de vlieger G.P. Slikker zich in zee vallen, waarna hij gered kon worden.
Foto ontvangen van Ben van Hengstum.

(foto 1539) De Avenger A-2 hangend aan linker wiel en remkabel.
Foto ontvangen van Aad van der Meulen.

(foto 1649) Foto ontvangen van Ben van Raavens.

(foto 1538)  De Avenger A-2 hangend aan de catwalk terwijl het vliegkampschip richting Den Helder koerst.
Foto ontvangen van Aad van der Meulen.

(foto 1540) Foto ontvangen van Aad van der Meulen.

(foto 2529) Foto ontvangen van Ben van Raavens.

(foto 1645) Foto ontvangen van Ben van Raavens.

(foto 1646) Foto ontvangen van Ben van Raavens.

 

Naar Avenger crash 2.

 

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Bemanning index] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Algemeen index] [Vliegrol aan boord] [S2A Tracker index] [Avenger] [Sea Otter] [Sea Hawk] [Firefly] [Seafury] [Sikorsky] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek index] [Contact] [Links] [Untitled729]