BuiltWithNOF
Briefingroom

Bij aanvang van vliegrol gingen de vliegers als eerste naar de ‘briefingroom’ of de vlucht voorlichtings kamer. Daar kreeg men alle bijzonderheden te horen met betrekking tot de oefening, de weersgesteldheid in het oefengebied, de deelnemende schepen, alle van belang zijnde codes voor de communicatie etc.

(foto 4020) Tekening Horner van een briefingroom.

(foto 3200) De briefingroom of vlucht voorlichtings kamer aan boord van Hr.Ms. Karel Doorman.
Foto ontvangen van Jaap de Moor.

(foto 3317) De vliegers krijgen de nodige informatie van de navigatie-officier, de ltz 1 W.G. Landzaat. Later de CZMNA.

(foto 3318) Ook de briefing-officier, hier de ltz 1 F.L.P.C.M. van Meerwijk heeft de vliegers het en en ander uit te leggen.

(foto 3319) zie foto hiervoor.

(foto 5360) De vliegers luisteren aandachten naar alle informatie en maken de nodige aantekeningen voor in het vliegtuig.

(foto 5278) Hier maakt de sbn L.E.H. Reeser gebruik van de briefingroom om de aanwezige pers van informatie te voorzien. De weerkaart van de meteodienst hangt er nog.

(foto 5361) De meteo-ballon wordt in gereedheid gebracht om opgelaten te worden. De gegevens van de meteo-dienst aan boord was belangrijk voor de informatie aan de vliegers.
Foto ontvangen van Jaap de Moor.

(foto 5790) De MUFAX in de meteohut. deze brandde lijntje voor lijntje een weerkaart, ook ver weg op zee. Deze weerkaarten werden gebruikt in de briefingroom.
Foto ontvangen van Jaap de Moor.

 

Terug naar index algemeen.

 

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1  '46-'48 index] [R81 1948-1955 index] [R81 1958-1968 index] [Bemanning index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Algemeen index] [Vliegrol aan boord] [Sea Otter] [Firefly] [Seafury] [Avenger] [Sea Hawk] [S2A  Tracker] [Sikorsky] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek]