BuiltWithNOF
Doorstart Tracker 2

 

(foto 2830) De Tracker 162 rijdt een stuk vol vermogen over het vliegdek na een doorstart en zal via het hoekdek een vrije start maken.
Foto ontvangen van Wim van der Meer.

(foto 1906) Ook de Tracker 165 is reeds los van het vliedek en vliegt nu richting hoekdek om het vliegkampschip weer te gaan verlaten. Op de achtergrond een andere Tracker die aanvliegt voor een volgende doorstart. Typisch beeld tijdens vlieger kwalificatie voorafgaand aan een reis. Het DLP’en of Deck Landing Practice. Haak ‘op’ om Touch and Go’s te maken en meerdere Trackers in het circuit.
Foto webmaster.

(foto 0669) Hier zien we de Tracker 147 tijdens een doorstart. Meteen nadat het vliegtuig over het vliegdek rolt werd weer vol vermogen gegeven en de landing omgezet in een vrije start. We zien dat de 147 alweer los komt van het vliedek terwijl deze bij een normale landing op deze positie al zowat stil zou staan. Op achtergrond zien we de LSO op het vliegdek staan.
Foto webmaster.

(foto 0670) Hier zien we dat de Tracker 173 bijna het hoekdek heeft bereikt en alweer hoogte aan het winnen is. Rechts zien we de vliegbrug waar de verrichtingen van de vliegers worden gevolgd.
Foto webmaster.

(foto 0671) Tracker 170 heeft wederom een doorstart afgerond met een vrije start via het hoekdek van Hr.Ms. Karel Doorman. Ook nu weer een typisch beeld tijdens vlieger kwalificatie voorafgaand aan elke reis. Het DLP’en of Deck Landing Practice. Haak ‘op’ om Touch and Go’s te maken en meerdere Trackers in het circuit.
Foto webmaster.

(foto 0672) Een fraaie kleuropname van een doorstartende Tracker aan boord van het vliegkampschip Hr.Ms. Karel Doorman. We zien hier duidelijk de haak op of omhoog. Links naast de haak een andere Tracker in het circuit.
Foto ontvangen van Rob Becker.

(foto 0673) Een Grumman Tracker verlaat Hr.Ms. Karel Doorman na een doorstart.
Foto ontvangen van G.W. van Driesten.

(foto 1870) De Grumman Tracker is weer los van het hoekdek na een vrije start via het hoekdek, volgend op een doorstart.
Foto ontvangen van Joep Fraats.

Zie ook de tekening van het landingsschema volgens het “Charlie” model bij de rubriek Landing van de S-2A.

 

Terug naar Tracker index.

 

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Bemanning index] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Algemeen index] [Vliegrol aan boord] [Untitled664] [S2A Tracker index] [Avenger] [Sea Otter] [Sea Hawk] [Firefly] [Seafury] [Sikorsky] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek] [Contact]