BuiltWithNOF

 

 

(foto 2635) Op deze foto Henk van het Goor met Bekkers.

(foto 2636) Foto genomen in het slaapruim aan boord van Hr.Ms. Buffel, tijdens de opleiding aan de TOKM te Amsterdam, met o.a. Bekkers, Harrie Hoek, ?, Jochem Engbers, Henk van het Goor, ?.

(foto 2645) De machinist Henk van het Goor achter de draaibank in de machinisten werkplaats op het J-dek, gelegen tussen de twee machinekamers. Toegangsluik tegenover het hoofdschakelbord.

(2648) Op deze foto o.a. Mulder en Henk van het Goor.

(foto 2806) Kennelijk een eieren eet-wedstrijd in de NBCD centrale naast het hoofdschakelbord. Rechts de mach. Mulder (zie foto hierboven). Het donkere apparaat links naast de toegangsdeur is het ‘carillon’ voor de rookverbodsignalen.
Foto ontvangen van Wim van der Meer.

(foto 2807) Er kan nog wel een eitje bij hoor. Wie herkent deze eiereneter.
Foto ontvangen van Wim van der Meer.

(foto 2831) Hier Wim van der Meer achter de typmachine, vermoedelijk in het bureau o.off. van politie. Op de achterwand is herkenbaar de aanduiding 5J10.2.
Foto ontvangen van Wim van der Meer.

(foto 3182) Vliegers aan een ‘ontspannend’ spelletje Monopoly met van links naar rechts op deze foto: Hans Bax, Bram Kruis, ???, Willem van Staveren en Jaap de Moor. Kruis wilde nooit straten verkopen, waardoor de anderen woedend zonder steden kwamen te zitten. Ik zei het toch een ‘ontspannend’ spelletje.
Foto ontvangen van Jaap de Moor.

(foto 3201) Een serieus moment in hut 62, voor 12 officieren, gelegen tussen de scheepswand aan BB en de voorlongroom in moot 5 op het H-dek.
Foto ontvangen van Jaap de Moor.

(foto 3212) Ontspanning en vermaak in de longroom aan boord van de Doorman, van links naar rechts: Ltz 1 TEO (geen naam); Ltz2oc Cor Smits; Ltz2 Henk Greve, waarnemer; de namaak pater was vermoedelijk een toelis; Cor Cruijf, vlieger; Ltz3 Don Verbeek, waarnemer; Ltz1 de navigatie-officier Langenberg; verder een TD’er, een waarnemer en een Ltz3 ED; onder midden Ltz3 waarnemer en Ltz2oc Tom Tak, waarnemer. Hij was de eerste waarnemer die commandant van het marine vliegkamp Valkenburg werd.
Foto ontvangen van Jaap de Moor.

(foto 3224) Even uitblazen na een wedstrijd dekhockey op het vliegdek.
Foto ontvangen van Jaap de Moor.

(foto 3256) Een ontspannend moment in een hut met officieren. Kennelijk tijdens een reis naar Schotland.
Foto ontvangen van Jaap de Moor.

 

Naar deel 4.

 

Terug naar bemanning index.

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Bemanning index] [Algemeen na 1958 (1)] [Het cafetaria 2H20] [In verblijven (1)] [In verblijven (6)] [Op vliegdek (1)] [Op vliegdek (6)] [Passagieren] [Slaapverblijven] [Dekhockey] [Zonnen vliegdek] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek] [Contact]