BuiltWithNOF
Landing gezien vanuit Tracker 151

Op deze pagina ontvangen foto’s met daarop het begin van het ‘Echelon starboard’ en verder de landing vanuit de Grumman Tracker 151 in 1967 aan boord van de Hr.Ms. Karel Doorman. Opnames uit september 1967. Alle foto’s ontvangen van Eduard Vernimmen.

(foto 3720) De terug gekeerde Grumman Trackers maken zich op voor de ‘entry’ in de ‘echelon’ formatie aan stuuboord van de Doorman. We zien de deklandingshaken reeds down. Links onder zien we vaag de Doorman

(foto 3721) De Trackers in ‘echelon’ formatie aan stuurboord langs de Doorman.

(foto 3722) Hier de Tracker 151 in een bocht naar de ‘final’.

(foto 3723) De Tracker komt al bijna achter de Doorman uit.

(foto 3724) Nog even en de Tracker 151 zit achter de landingsbaan op het vliegdek van de Doorman. De bakboord deklandingspiegel is reeds waarneembaar.

(foto 3725) De Tracker zit nu achter de landingsbaan en we zien de ‘meatball’ in de spiegel.

(foto 3726) De Tracker nadert nu snel het vliegdek en de landingsbaan. Gezien het weer zal de Doorman behoorlijk ‘stampen’.

(foto 3727) Verdere nadering door de Tracker van de landingsbaan.

(foto 3728) De Tracker 151 gaat nu bijna landen.

(foto 3729) Dit is de laatste foto van deze landing. We zien links de LSO staan naast het windscherm van zijn bordes. We kunnen ook de remkabels al zien. Bij de rode pijl, zien we een lange paal met daarop een rood licht. Deze is een tijd uitgeprobeerd bij nachtelijke landingen. Het rode licht moest dan in lijn zijn met de gele centreline lichten. Deze is kennelijk maar een korte periode gebruikt. Wie kan hier meer over vertellen, wanneer, hoe lang, waarom etc. Gaarne een mail naar de webmaster.

 

Terug naar Tracker index.

 

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Bemanning index] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Algemeen index] [Vliegrol aan boord] [Untitled664] [S2A Tracker index] [Avenger] [Sea Otter] [Sea Hawk] [Firefly] [Seafury] [Sikorsky] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek] [Contact]