BuiltWithNOF
Landing Tracker aan boord 2

 

(foto 3305) Hier zien we Tracker 155 in de landing ter hoogte van de achterzijde van het vliegdek. Op de achtergrond de ‘plane-guard’ die ook wel ‘Pedro’ werd genoemd.
Foto ontvangen van Jaap de Moor.

(foto 1045) De schaduw van het vliegtuig heeft het dek reeds bereikt. De LSO volgt nauwgezet de positie van het vliegtuig.
Foto webmaster.

(foto 0182) Hier is de deklandingshaak van de Tracker 165 bijna ter hoogte van het vliegdek en zal achter een van de remkabels blijven hangen. Op de achtergrond wederom een ‘plane-guard’ helikopter.
Foto ontvangen van Nico Schaafstra.

(foto 3183) We zien een Tracker met de deklandingshaak naar beneden boven de remkabels. Links de LSO of ‘batsman’ in zijn speciale overall.
Foto ontvangen van Jaap de Moor en Jan de Bijl (2928).

(foto 1046) Hier heeft de deklandingshaak van de Tracker 169 bijna een remkabel te pakken. De ‘batsman’ of LSO staat naast het windscherm van zijn platform.
Foto webmaster.

(foto 3314) Hier zien we een kabellichter met beugel, welke een remkabel boven het vliegdek omhoog houdt. Deze kabellichter kon men ook laten zakken in het vliegdek waardoor de kabel plat op het vliegdek kwam te liggen. Die stand werd gebruikt bij het doorstarten en ook buiten vliegrol.

(foto 3034) Hier heeft een Tracker juist een remkabel te pakken, terwijl het SB wiel en neuswiel het vliegdek nog moeten raken.

(foto 1047) We zien dat de Tracker 162 remkabel 2 net heeft gegrepen en dat deze kabel reeds een klein stukje is uitgetrokken.
Foto webmaster.

(foto 0442) Ook de Tracker 146 pakt de 2e remkabel, kennelijk was dit de remkabel die over het algemeen werd aangehaakt.
Foto ontvangen van Martin Blokker.

(foto 1048) Ook Tracker 173 heeft hier duidelijk de 2e remkabel te pakken en dat de kabel nu al verder is uitgetrokken, het vliegtuig wordt nu rijdende over het vliegdek dus verder hydraulisch afgeremd.
Foto webmaster.

(foto 1913) Hier een opname van de deklanding van Tracker 162, welke de 3e kabel heeft gegrepen. Op de voorgrond een ingepakte 40 mm Bofors en achter de crashkraan een van de brandbluswagens.
Foto ontvangen van Joep Fraats.

 

Naar landing 3.

 

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Bemanning index] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Algemeen index] [Vliegrol aan boord] [Untitled664] [S2A Tracker index] [Avenger] [Sea Otter] [Sea Hawk] [Firefly] [Seafury] [Sikorsky] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek] [Contact]