BuiltWithNOF

 

 

(foto 4236) De Royal Navy hadden de Sikorsky S-51 helikopter een jaar eerder dan wij. Hij werd gebruikt als reddingshelikopter, maar ook om personen van schip naar schip te vervoeren.

(foto 4239) Niemand had hem kennelijk verteld om zijn pet af te doen en dus maar even vasthouden.

(foto 4238) Een Firefly na een bolter. De meeste landingen gingen goed. Deze heeft alle remkabels gemist maar komt met de schrik vrij. Hij vliegt weer met de dekhaak nog naar beneden.

(foto 4237) Van iedere reis die de Theseus maakte werd een soort VOC routekaart gemaakt. Deze is van de najaarsreis in 1951 met MLD squadron 2 aan boord, met Fireflies.

(foto 4256) In 1951 is Jan van Doesburg geplaatst aan boord van HMS Theseus. Er wordt door de Engelsen op de wal-basis een boksgala georganiseerd. Hij staat hier in het midden met zijn compaan in de ring, voorafgaand aan het gevecht. Zijn houding van ‘kom maar op’ is duidelijk te zien. Links zijn manager een ltz2 oc vlieger.

 Wie herkent personen op deze foto’s.

(foto 4257). De strijd is gestreden en Jan van Doesburg ontvangt de oorkonde en een kleinood als overwinnaar. De Engelse officials kijken beschaafd, maar licht gekwetst toe. Zijn opponent staat er rechts wat gehavend bij en heeft de stand van zijn voeten nog niet helemaal onder controle.

 

(foto 6224) Foto van vier techneuten van de MLD aan boord van HMS Theseus omstreeks 1952. Geheel links de sgt.maj. vgmr P. de Moor. Zie voor meer info mbt Piet de Moor ook de pagina Reizen van de QH-1 (14) en betreft de oom van de inzender foto.
Foto ontvangen van Jaap de Moor

(foto 6784) De MLD Firefly 11-64 op het vliegdek van HMS Theseus.
Foto ontvangen van J.J. Smeulders.

 

Terug naar index algemeen.

 

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Bemanning index] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Algemeen index] [Vliegrol aan boord] [S2A Tracker index] [Avenger] [Sea Otter] [Sea Hawk] [Firefly] [Seafury] [Sikorsky] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek] [Contact]