BuiltWithNOF

 

 

(foto 0589) Optreden van een Caribische dansgroep op de lift, die op podium hoogte was geborgd.
Foto webmaster.

(foto 0592) Ontspannen in het slaapverblijf 3J22 door het leggen van een kaartje, wat te drinken, een boek te lezen of gewoon wat “ouwehoeren” met elkaar.
Foto ontvangen van Aart Maas.

(foto 0593) Het slaapverblijf kon ook gebruikt worden voor het maken van muziek voor een kleiner publiek. Volgens mij staan op deze foto van links naar rechts: Steven Visser, Rob Grootenboer (met gitaar), Henk Terwindt, ? ,Ben Hollander (met gitaar), (Henk) Wiggers (voorgrond) en (Theo) Verbrugge.
Foto ontvangen van Aart Maas.

(foto 0584) Muzikaal optreden van een Zuid-Amerikaans duo, bestaande uit de kplelmnt Siem van der Biezen en de kplmach Doedens. Op de achtergrond de deur naar het kpl verblijf. Zelfs in het cafetaria barst het van de leidingen, schakelkasten, ventilatiekokers etc. Zie ook foto hier onder.
Foto webmaster.

(foto 3162) “Los amigos del norte” met een optreden in het cafetaria aan boord van Hr.Ms. Karel Doorman. (zie ook de pagina ‘het cafetaria’).
Foto ontvangen van Rudy Doedens.

(foto 3166) De Karel Doorman band met links achterin Rudy Doedens en rechts achterin Siem van der Biezen. Geheel rechts achter de drum de machinist Henk van der Lely.
Foto ontvangen van Rudy Doedens.

Wie herkent de overige bandleden.

(foto 1300) Bingo in het grote cafetaria 2H20. Achter het bandje enkele brandblusmiddelen tegen de wand, o.a. schuimkanon en nevellans.
Foto ontvangen van Ton Ariëns.

(foto 1301) Bingo in het grote cafetaria 2H20. Een dorstig spelletje wel, dat bingo. Links in wit t-shirt Henk van het Goor en daar tegenover Ton Ariëns en John van Munster.
Foto ontvangen van Ton Ariëns.

(foto 2634) De ‘boerenkapel’ in aktie in het cafetaria, kennelijk de vaste hoek voor bandjes en muziekanten. Rechts van het midden met bril kplelmnt Bert Drijfhout rechts van hem de kplelmnt Piet Wieringa . Wie kent de andere leden van de ‘boerenkapel’.
Foto ontvangen van Henk van het Goor.

(foto 2653) Buiten muziek maken werd er vanuit de ‘boerenkapel’ menige mop getapt. Wie weet de naam van de ‘moppentapper’. Achter de muziekanten de prijzenkast in het cafetaria.
Foto ontvangen van Henk van het Goor.

(foto 4697) Opname van een ‘steelband’ in het cafetaria.

(foto 4701) Bandje met zanger in hoek van het cafetaria met daarachter het kpl’s verblijf.

(foto 2640) Een ander bandje in actie, hiervan is geen naam voorhanden. Duidelijk ook een andere opstelling in het cafetaria en wel bij de plaatst van de ‘lekdienstploeg’ (staat op de wand). Verder zien we beneden in rekken de jerrycans met ossenbloed staan voor het aanmaken van schuim om te blussen.
Foto ontvangen van Henk van het Goor.

Aanvulling door Bram Pater: de trompetist is de vgmrmb1 Jan Nus en de accordeonist een kpl-obd’er met de naam ‘Kagie’ of ‘Kaagje’.

 Wie herkent verder personen of weet de namen van de getoonde bandjes.

(foto 3210) Bandje van de Doorman aan de wal in 1963 tijdens de reis naar o.a. Invergorden, Greenock en Moville. Wie herkent deze muzikanten.
Foto ontvangen van Jaap de Moor.

(foto 5807) Optreden van een folklore dansgroep op het vliegdek in de haven van Las Palmas.
Foto ontvangen van Hans Lamers.

(foto 5808) De dansgroep toont een van haar dansen, onder begeleiding van Spaanse gitaarmuziek.
Foto ontvangen van Hans Lamers.

 

Terug naar bemanning index.

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Bemanning index] [Algemeen na 1958 (1)] [Het cafetaria 2H20] [In verblijven (1)] [In verblijven (6)] [Op vliegdek (1)] [Op vliegdek (6)] [Passagieren] [Slaapverblijven F en G dek] [Reunie Karel Doorman (1)] [Dekhockey] [Zonnen vliegdek (1)] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek] [Contact]