BuiltWithNOF

 

 

Het is een gebruik bij de Koninklijke Marine om van tijd tot tijd een ouderdag aan boord te organiseren. Meestal is dit een varende ouderdag met, als het weer en omstandigheden het toelaten, demonstraties door vliegtuigen en/of andere schepen.

(foto 2765) Ouderdag aan boord en even poseren met familie voor de Grumman Tracker 159 op het vliegdek.
Foto ontvangen van Ruud Mielard.

(foto 6209) Zelfde foto als nr. 3524 (bemanning op vliegdek 6), nu ontvangen van Dirk van Duijn. Zie ook detailfoto hieronder.

(foto 6209a) Dirk van Duijn herkent op deze foto onder nummer 1 zijn overleden oom Wim van der Velden en onder nummer 2 diens vrouw Gre.
Wie weet op welke datum deze varende ouderdag was.

(foto 6208) Nogmaals een opname tijdens deze varende ouderdag aan boord van de Doorman. Foto Wim van der Velden.
Foto ontvangen van Dirk van Duijn.

(foto 6395) Ouderdag aan boord van de Doorman, waarbij het vliegkampschip buitengaats is gegaan.
Foto ontvangen van Remmo Tolsma.

(foto 6396) Nogmaals een groot aantal familieleden op het vliegdek van de Doorman. Jammer dat het kennelijk guur weer is gezien het gebruik van een paraplu.
Foto ontvangen van Remmo Tolsma.

(foto 6397) De Sikorsky S-58 nummer 134 nadert de Doorman aan bakboord voor een demonstratie.
Foto ontvangen van Remmo Tolsma.

(foto 6398) Hier komt de heli al aardig dichtbij het publiek, dat aan BB op het vliegdek staat opgesteld.
Foto ontvangen van Remmo Tolsma.

(foto 6399) Hier blijft de heli 134 even naast het vliegdek hangen en kunnen de aanwezige familieleden van de bemanning hem van dichtbij bewonderen, mogelijk ook familie van de helibemanning.
Foto ontvangen van Remmo Tolsma.

 

Wie o wie heeft meer foto’s van ouderdagen aan boord, mogelijk ook van in het schip, zoals gebruik maaltijd in de hangaar, bekijken slaapverblijf en/of werkplek etc.

(foto 6400) Kennelijk is men tijdens deze varende ouderdag uit Rotterdam vertrokken vanaf de Parkkade. Daar er verder op de kade geen publiek aanwezig is zal dit niet tijdens de vlootdagen in Rotterdam zijn geweest. Ook nu is de paraplu aanwezig.
Foto ontvangen van Remmo Tolsma.

Hier onder de ontvangen foto’s (dia’s) van Arie Boevé.
Deel van deze foto’s, Hr.Ms. Zeeland D809, zijn gemaakt tijdens een BOZ met de Doorman tijdens een varende ouderdag op de onderzeebootjager. De datum van deze varende ouderdag zou zijn geweest op 28 juni 1967. Op de foto’s van de Poolster, tijdens een BOZ met de Doorman, zijn ook vele burgers te zien op de bevoorrader. Wie weet of dit op de zelfde dag was of op een andere dag in die periode. Wie heeft meer bijzonderheden en wie heeft mogelijk foto’s welke zijn gemaakt van de Doorman vanaf de Zeeland en/of de Poolster tijdens deze ouderdag(en).

(foto 6599) Demonstratie overgeven lichte lasten (BOZ) tussen de Doorman en de onderzeebootjager Hr.Ms. Zeeland (D809). We zien rechts ook burgers aan boord van de jager. Zie ook de foto hieronder.

(foto 6680) Hr.Ms. Zeeland in volle zee met aan boord vele burgers ivm een varende ouderdag. De Zeeland komt langszij de doorman of heeft deze positie zojuist verlaten. We zien dat de grote radar van de jager nog gebakst staat zoals gebruikelijk bij een BOZ.

(foto 6605) Hr.Ms. Poolster naast de Doorman tijdens een BOZ, waarbij ook burgers zichtbaar zijn aan boord van de bevoorrader.

(foto 6606) De Poolster naast de Doorman bij het olie overgeven. Niet duidelijk of er echt olie overgegeven wordt of dat het alleen een demo is.

(foto 6604) Op deze foto zijn de burgers aan boord duidelijker zichtbaar. Waarschijnlijk dus ook een varende ouderdag aan boord van de bevoorrader Poolster.

 

Op vrijdag 3 september 1965 was er een varende ouderdag aan boord van Hr.Ms. Karel Doorman. Onderstaande foto’s van deze ouderdag ontvangen van Jan Nusteleijn. Het daarop aansluitende weekend lag de Doorman afgemeerd aan de Parkkade. Zie ook onder Reizen & havens het reisverslag ‘Totem Pole’ 1965.

(foto 7113) Vertrek van de Doorman vanaf de parkkade in Rotterdam.

(foto 7114) Opstomen over de Nieuwe Waterweg richting Noordzee.

(foto 7115) Tijdens de vaart naar de Noordzee een frissen neus halen op het voorschip.

(foto 7116) Het was was kennelijk geen uitnodigend weer voor een verblijf op het vliegdek tijdens de vaart over de Nieuwe Waterweg.

(foto 7117) De Doorman op de Noordzee, op het achterdek zijn enkele opvarenden cq gasten nog net zichtbaar.

(foto 7118) In open zee een demonstratie door de Sikorsky 134.

 

Terug naar bemanning index.

 

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Bemanning index] [Algemeen na 1958 (1)] [Het cafetaria 2H20] [In verblijven (1)] [In verblijven (6)] [Op vliegdek (1)] [Op vliegdek (6)] [Passagieren] [Slaapverblijven F en G dek] [Reunie Karel Doorman (1)] [Dekhockey] [Zonnen vliegdek (1)] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek index] [Contact] [Links] [Untitled729]