BuiltWithNOF

 

 

Op deze pagina de sportfoto’s van het voetbal.

(foto 0574) Een voetbal elftal van de elektromonteurs vermoedelijk tijdens de reis naar de West. Op deze foto staand van links naar rechts: Hennie Hogeweg , Frans Kemna, Harry de Graaf, Hajo Bouwman, Ron Grootenboer, Steven Visser. Zittend van links naar rechts: Jos Poelman, ? , Eddie Maas, Sjaak Schutte en Wim van Es.
Foto webmaster.

(foto 0575) Hier nogmaals een voetbal elftal van elektromonteurs op een voetbalveld op het marineterrein in Den Helder. Staand van links naar rechts: ???, Theo van der Logt, Willem Peters, Frans Pigmans, Kees Grinwis, Gerard (Sjeng) Soetens, Steven Visser en Henk Oosting. Gehurkt van links naar rechts: Hubert Lahey, Henk Blankenzee, Paul Reuters, Bert Drijfhout, Jan Hilberdink en Liewe Hoeksma.
Foto webmaster.

(foto 0648) Even bijkomen na de wedstrijd. Voor wat betreft de bekende namen zie elftal-foto hierboven.
Foto ontvangen van Henk Blankenzee.

(foto 0576) Deze keer een voetbal elftal op het terrein van de werf Wilton Fijenoord te Schiedam. Elftal elektromonteurs in een onderlinge competitie met andere dienstvakken op het terrien van de werf in 1966.
Staand van links naar rechts op de foto: Berg Jeths, Kees Grinwis, Jansen, Jan Nusteleijn, Nico Drenth, keeper Hoof.
Zittend van links naar rechts: Sgt. Leesten, Steven Visser, Wout Harten, Wim van Es, Leo Markensteijn en Sjaak Schutte.
Diverse namen aangeleverd door Wim van Es. Aanvulling van namen, plaats en datum door Jan Nusteleijn.
Foto webmaster.

In het scheepselftal van Hr.Ms. Karel Doorman speelden Jansen, Hoof en Nusteleijn. In deze periode aan de wal kon er regelmatig gevoetbald worden. Het scheepselftal speelde op een behoorlijk niveau en in 1966 werd een elftal dat speelde in de 1e klasse afdeling Rotterdam met 8-1 verslagen. Verder was gedenkwaardig een wedstrijd tegen oud internationals met o.a. Tinus Bosselaar. Het scheepselftal moest het gebrek aan techniek compenseren met een tomeloze inzet. Bij een stand van 2-1 in het voordeel van de Doorman werd de wedstrijd gestaakt door de oud internationals, reden het ruwe spel van de Doormanners. Achteraf hadden de oud internationals wel “een punt”.

Jan Nusteleijn.

(foto 2703) Een foto van het Karel Doorman voetbal-elftal in 1966. Foto genomen tijdens de werfperiode in 1966 te Rotterdam. Het Doorman elftal deed in de zomer mee aan het Stibekavo zomeravond competitie, waarbij de 2e plaats werd behaald. Op het shirt een afbeelding van het wapenschild van Hr.Ms. Karel Doorman.
De volgende namen zijn bekent: staand van links naar rechts IJzendoorn, v.d. Locht, Jan Nusteleijn, Kokje, keeper Jansen en G.Jansen, hurkend van links naar rechts ???, Hoed, v. Doorn, Struik, ??? en coach sgt v.Ieren.
Foto ontvangen van Jan Nusteleijn.

Wie kan de namen (ook voornamen) kompleteren van het Doorman elftal en wie heeft hier nog meer foto’s van.

(foto 2779) Karel Doorman elftal tijdens een wedstrijd tegen Smit sleepdienst in 1966 te Rotterdam. Uitslag van de wedstrijd 5-1 voor de Doorman. Staand vlnr 2e keeper Jansen, Jan Nusteleijn, Kokje, van der Locht, keeper ....?, G. Jansen, ..?.., coach sgt. van Ieren. Knielend vlnr Witteveen, van Doorn, IJzendoorn, Struik, ..?..Op de achtergrond zowaar drie eigen Doorman supporters.
Foto ontvangen van Jan Nusteleijn.

(foto 2780) Het Karel Doorman elftal zonder shirt met het embleem van de Doorman, kennelijk in de was en wilde men de nationale KM sponsor een gunst bewijzen. Dit elftal speelde een wedstrijd tegen de Luchtmachtbasis Woensdrecht. Uitslag van de wedstrijd 0-3 voor de Doorman. Staand vlnr Jan Nusteleijn, Witteveen, Tiemen, Sluik, van der Locht, Fokker, 2e keeper ..?... Knielend vlnr Struik, Kokje, Hoof, G.Jansen en Hoed.
Foto ontvangen van Jan Nusteleijn.

(foto 2781) Hierboven een vastgelegd spelmoment uit de wedstrijd Woensdrecht-Karel Doorman. Zichtbaar in de achterhoede vlnr van der Locht, keeper Hoof, Kokje en G.Jansen.
Foto ontvangen van Jan Nusteleijn

Er moeten toch veel meer voetbal foto’s bewaard zijn gebleven!!!!!!!

 

Naar sport zwemmen.

Terug naar bemanning index.

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Bemanning index] [Algemeen na 1958 (1)] [Het cafetaria 2H20] [In verblijven (1)] [In verblijven (6)] [Op vliegdek (1)] [Op vliegdek (6)] [Passagieren] [Slaapverblijven F en G dek] [Reunie Karel Doorman (1)] [Dekhockey] [Zonnen vliegdek] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek] [Contact]