BuiltWithNOF
Testen Jigger installatie

Voor aanvang van vliegrol werden vele systemen getest op een goede en veilige werking, zoals de katapult, de remkabels, de UHF antenne. ook de “Jigger-installatie” van de katapult werd getest. Met behulp van deze installatie werden de zuigers vanuit de voorste positie weer naar achteren gehaald voor een nieuwe lancering. Tevens werd deze gebruikt om de strop op te spannen, nadat de Grumman Tracker was verbonden met de ‘hold back’ en ‘shuttle’. Deze test werd uitgevoerd door een drukmeter tussen de ‘hold back’ en de ‘shuttle’ te plaatsen, waardoor de druk van de “Jigger-installatie” gemeten kon worden.

Onderstaande foto’s zijn afkomstig uit filmopnames en ontvangen van Jaap de Moor. De filmopnames werden gemaakt tijdens de reis van 11-09-1965 tot en met 26-10-1965.

(foto 3667) Hier zien we dat de meetinstallatie in een houten kist, verbonden wordt met de ‘break’ links en de ‘shuttle’ rechts. Boven in de foto zien we dat er MK 6 Float Lights worden ingeladen. Zie de afzonderlijke pagina mbt deze Float Lights en overige uitrusting van de Grumman Trackers.

(foto 3668) Als de verbinding is gemaakt wordt de “Jigger-installatie” in werking gesteld.

(foto 3669)

(foto 3670) Hierna kan de drukmeter in het kistje worden afgelezen.

(foto 3671) Opname van de speciale kist met daarin de zuiger, verbonden met de ‘break’ en de ‘shuttle’, en de drukmeter verbonden met deze zuiger.

 

Terug naar index algemeen.

 

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1  '46-'48 index] [R81 1948-1955 index] [R81 1958-1968 index] [Bemanning index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Algemeen index] [Vliegrol aan boord] [Sea Otter] [Firefly] [Seafury] [Avenger] [Sea Hawk] [S2A  Tracker] [Sikorsky] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek]