BuiltWithNOF
Trackers in de 'range' (1)

Alvorens de vliegtuigmotoren gestart konden worden, werden de vliegtuigen opgesteld in de ‘range’ op het vliegdek. Over het algemeen was dit op het vliegdek aan BB achter. Aldaar werden de vliegtuigen voor het laatst gecheckt door technisch personeel van de squadrons. Hierna volgde een ‘pre-flight-check’ door de bemanning van het vliegtuig, die daarna plaats namen in hun kist. Door personeel van het squadron werd de startkabel aan het vliegtuig bevestigd. Op aanwijzing van dit personeel werd de eerste motor gestart, waarbij ook altijd een brandwacht aanwezig was. Pas wanneer de motoren draaiden kon men de vleugels uitvouwen. Ook dit gebeurde op aanwijzing van squadron personeel die tevens kontroleerde of de vleugels, na het uitvouwen, werden geborgd. Hierna was het wachten tot men de aanwijzing kreeg om naar de katapult te taxien, nadat ook de blokkenpaaien de wielblokken hadden weg getrokken.

Op deze pagina een aantal foto’s van de Trackers in de ‘range’ en het uitvouwen van de vleugels, welke niet zijn gebruikt op de pagina’s ‘katapultstart’.

(foto 0404) Hier staan meerdere Trackers keurig op rij geparkeerd aan bakboord achter op het vliegdek. De cockpit en motoren zijn keurig afgedekt. In deze range staan ze kennelijk langer geparkeerd en niet gereed om gelanceerd te worden.
Foto ontvangen van G.W van Driesten.

(foto 3176) De startkabels om de motoren te starten liggen al gereed op het vliegdek.

(foto 4321) Hier is men nog bezig om de vliegtuigen met behulp van de tractor op zijn plaats in de range te rijden.

(foto 3228) De vliegers arriveren bij hun vliegtuigen die opgesteld staan in de range aan BB achter.

(foto 3188) Kleurenopname van de vliegtuigen in de range.

(foto 3760) Verschillende Grumman Trackers staan gereed voor het starten van de motoren, van de 158 draait reeds een motor. We zien ook weer de bekende brandwacht, die bij elke start paraat stond.
Foto ontvangen van Eduard Vernimmen.

(foto 3340) Enkele Trackers in de range.
Foto ontvangen van Jaap de Moor.

(foto 4147) Nadat de motoren zijn gestart, worden de vleugels uitgevouwen.
Foto ontvangen van Loek Goor.

(foto 4149) Ook van de laatste Tracker in de range wordt een motor gestart. De andere rechts is al bezig met uitvouwen van de vleugels.
Foto ontvangen van Loek Goor.

(foto 0771) Ook de Tracker 164 is zojuist begonnen met het uitvouwen van de vleugels. Het vliegtuig links daarvan is bijna gereed met uitvouwen.
Foto ontvangen van Fred Storm.

(foto 0772) De Tracker 169 bezig met het uitvouwen van de vleugels, die nu bijna vertikaal staan.
Foto ontvangen van Fred Storm.

(foto 0773) Onder toeziend oog van het squadron personeel worden de vleugels uitgevouwen.
Foto ontvangen van Fred Storm.

 

Zie ook de pagina’s mbt de katapultstart van de Grumman Trackers.

 

Naar deel 2.

Terug naar Tracker index.

 

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Bemanning index] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Algemeen index] [Vliegrol aan boord] [Untitled664] [S2A Tracker index] [Avenger] [Sea Otter] [Sea Hawk] [Firefly] [Seafury] [Sikorsky] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek] [Contact]