BuiltWithNOF

 

 

Op deze pagina foto’s van de landing die niet zijn gebruikt bij het samenstellen van de pagina’s “Landing Grumman tracker aan boord”.

(foto 4148) Een Grumman Tracker gaat bijna landen op vliegdek van de Doorman. rechts zien we de ‘batsman’ op het vliegdek staan.

(foto 4150) De Tracker nadert nu snel het vliegdek. We zien duidelijk de deklandingshaak en rechts zien we de LSO met zijn assistent.

(foto 3605) Hier zien we dat elk moment de dekhaak een remkabel zal grijpen.
 Foto ontvangen van Theo Versteeg.

(foto 3599) Niet duidelijk of hier een remkabel is aangehaakt, als dit wel het geval is moet het kabel nummer 5 zijn.
 Foto ontvangen van Theo Versteeg.

(foto 3932) Als deze Tracker een kabel heeft gepakt dan moet het kabel 4 zijn, de overige kabels zijn zichtbaar niet uitgetrokken.

(foto 4152) Hier is duidelijk zichtbaar dat de uitgetrokken remkabel nog aan de Tracker vast zit. Gezien de richting van de gespannen kabel is dit kabel 3. De kabels 5 en 6 zijn in ieder geval niet uitgetrokken.

(foto 4153) Nadat de remkabel los van de Tracker is krijgt deze het sein oprijden naar het dekpark en vleugels invouwen.

(foto 4154) Onder het rijden naar het dekpark worden de vleugels verder ingevouwen.

(foto 5617) Grumman Tracker in de landing, achter de Doorman een onderzeebootjager als ‘volgjager’.

(foto 5616) Zelfde Grumman Tracker net boven vliegdek en gereed voor de landing. Op de achtergrond ook nog zichtbaar de ‘volgjager’.

(foto 6455) Grumman Tracker in de landing, rechts staat de LSO naast het windscherm.
Foto ontvangen van Hubert Lahey.

(foto 6456) Nogmaals een Grumman tracker in de landing met onder de sb vleugel de Delmar installatie. De LSO komt nu een stukje het vliegdek op om zijn aanwijzingen te geven.
Foto ontvangen van Hubert Lahey.

(6457) De Grumman Tracker 173 is nu bijna geland en zal dan een remkabel pakken.
Foto ontvangen van Hubert Lahey.

(6458) De Grumman Tracker 173 is geland en heeft de tweede remkabel te pakken gehad, welke hij nu uittrekt om tot stilstand te komen.
Foto ontvangen van Hubert Lahey.

(foto 6459) De Grumman Tracker 173 heeft nu de remkabel geheel uitgetrokken en is tot stilstand gekomen.
Foto ontvangen van Hubert Lahey.

(foto 6461) Na de landing rijden de Grumman Trackers naar het dekpark op het voorschip waar de vliegtuigen geparkeerd worden en is de landingsbaan weer vrij voor volgende landende Trackers.
Foto ontvangen van Hubert Lahey.

(gif 7076) Animatie van de landing en het grijpen van een remkabel door de Grumman Tracker CS2A 196. Ziet er uit als een kale kip, zonder ECM dome.
De verandering in standhoek van de veerbelaste haak bij het pakken van een
kabel en het uitlopen ervan is mooi te zien.
Ontvangen van Jaap de Moor.

 

 

Terug naar Tracker index.

 

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Bemanning index] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Algemeen index] [Vliegrol aan boord] [S2A Tracker index] [Avenger] [Sea Otter] [Sea Hawk] [Firefly] [Seafury] [Sikorsky] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek index] [Contact] [Links] [Untitled729]