BuiltWithNOF
Trackers op de katapult (2)

Vervolg pagina van Grumman Trackers op de katapult.

(foto 3754) De Tracker 162, voorzien van de ‘delmar-installatie’, krijgt aanwijzingen van de VDO, de katapult-officier staat ook reeds gereed om de werkzaamheden van de katapultcrew te kontroleren.

(foto 3755) Iedereen weg bij het vliegtuig en de VDO gaat het sein starten elk moment geven voor de bemanning van de Tracker 162.

(foto 3756) Deze Tracker staat op het punt om gelanceerd te worden. Geheel rechts de hand van de VDO met groene vlag omhoog.

(foto 3757) Aan de bewegings houding van de VDO is te zien dat deze zojuist met een ruk de groene vlag naar beneden heeft bewogen ten teken van de start. Naast hem staat de katapultofficier en geheel rechts de fotograaf/filmer van de fotodienst voor het vastleggen van de start.

(foto 3815) Terwijl deze Tracker nog steeds wordt gefilmd, komt hij reeds los van het vliegdek aan het eind van de katapult-track. Rechts staat al een lid van de katapultcrew gereed om naar de ‘stroppenvanger’ te rennen om de strop veilig te stellen.

(foto 4030) De Tracker 182 met op volle toeren draaiende motoren gereed voor de start. We zien hier duidelijk het ‘opgewipte’ neuswiel van de Tracker.

(foto 4143) De Tracker 158 staat gereed op de katapult. we zien achter onder de staart de ‘hold-back’ installatie verbonden met de vliegtuig.

(foto 4146) Hier verlaat de Tracker 162 na de lancering door de katapult het vliegdek. Rechts staat de 173 in het ‘dekpark’ aan SB geparkeerd.

 

Terug naar Tracker index.

 

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Bemanning index] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Algemeen index] [Vliegrol aan boord] [Untitled664] [S2A Tracker index] [Avenger] [Sea Otter] [Sea Hawk] [Firefly] [Seafury] [Sikorsky] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek] [Contact]