BuiltWithNOF
Trackers op de lift

Bij de voorbereiding voor vliegoperaties werden de vliegtuigen met een van de twee liften vanuit de hangaar naar het vliegdek getransporteerd. Daartoe werden de vliegtuigen in de hangaar dmv een tractor de lift opgeduwd.. Met gevouwen vleugels paste de Grumman tracker precies op de lift. Boven aangekomen werd het vliegtuig weer dmv een tractor naar zijn plaats in de ‘range’ getrokken. Ook op de lift stond het vliegtuig in de wielblokken.

(foto 0405) Doorkijk vanaf het vliegdek in liftput en deel van hangaar. De voorlift staat in de onderste stand.
Foto ontvangen van Stijn Coccoris.

(foto 3776) De Tracker 164 op de lift. Gezien de houding en looprichting van het personeel en verder dragen van het wielblok, gaat de 164 de hangaar in. Ook de opstelling van de Tracker geeft dit aan.

(foto 4563) Fraaie opname van Tracker op de lift en tevens zicht in de hangaar. Deze doorkijk geeft aan dat dit de achter lift. Deze was vanaf twee kanten bereikbaar.
Foto ontvangen van Jaap de Moor.

(foto 3824) Hier Tracker 155 op de lift in 1962.
Foto ontvangen van Jaap Jansen.

(foto 3602) Op het vliegdek staat men al te wachten op de Tracker 162 die met de lift naar boven komt. Dit is duidelijk de voorlift en stand vliegtuig geeft aan dat deze naar boven komt.
Foto ontvangen van Theo Versteeg.

(foto 0430) De Tracker 169 heeft bijna het vliegdek bereikt.
Foto ontvangen van Evert-Jan de Rond.

(foto 2208) Hier heeft de Tracker 173 bijna het vliegdek bereikt.
Foto ontvangen van Flip Burggraaf.

(foto 3775) De vliegdek officier kijkt of alles goed gaat bij het transport van de Tracker 164.

(foto 4562) Een Tracker met de achterlift omhoog. Twee remkabels zijn omgelegd zodat de lift gebruikt kan worden.

(foto 6460) De Grumman Tracker 173 op de achterlift. De 5e en 6e remkabel wordt omgeleid en geborgd om de de achterlift te kunnen gebruiken. Deze lopen normaal over de lift heen. Kennelijk gaat de 173 naar beneden naar de hangaar, daar de cockpit en de motoren nog zijn afgeschermd zoals gebruikelijk bij parkeren op het vliegdek.
Foto ontvangen van Hubert Lahey.

 

 

Zie ook de pagina’s mbt de katapultstart.

 

Terug naar Tracker index.

 

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Bemanning index] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Algemeen index] [Vliegrol aan boord] [S2A Tracker index] [Avenger] [Sea Otter] [Sea Hawk] [Firefly] [Seafury] [Sikorsky] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek] [Contact]