BuiltWithNOF
Vliegende gasten aan boord 2

 

(foto 0190) In februari 1959 waren een aantal USN Grumman Trackers te gast aan boord van Hr.Ms. Karel Doorman. Dit in het kader van een proef omdat men bij de MLD ook Grumman Trackers wilde gaan introduceren voor gebruik aan boord van de Doorman. Tijdens een reis naar de Verenigde Staten van Amerika was dit een mooie gelegenheid. De proeven werden uitgevoerd met Trackers van het VS-30 squadron.
Foto ontvangen van Gerke Hofstra.

(foto 1567) Een USN S-2F Tracker staat op het punt om gekatapulteerd te worden aan boord van Hr.Ms. Karel Doorman. Dit was een proef of de Grumman Trackers aan boord van de Doorman genomen konden worden in het kader van de onderzeebootbestrijding.
Foto ontvangen van Flip Burggraaf.

(foto 1568) Bezoekers staan in de haven van Mayport te wachten om aan boord te gaan van de Doorman. Op het voordek staan enkele USN S-2F Grumman Trackers geparkeerd tijdens dit bezoek. De USN Trackers waren aan boord als proef.
Foto ontvangen van Flip Burggraaf.

(foto 1907) Het oplanden van 2 Westland Wessex helikopters op het achterdek aan boord van Hr.Ms. Karel Doorman.
Foto ontvangen van Joep Fraats.

(foto 5500) Hier staan er twee Westland Wessex helicopters op het voordek geparkeerd.
Foto ontvangen van Leen Moelker.

(foto 5510) Hier hangt een van de Westland Wessex helicopters naast de Doorman.
Foto ontvangen van Leen Moelker.

Aanvullende info:
Op 16 juni 1963 kwamen er drie Westland Wessex helkopters van het Britse VSQ 819 oplanden om deel te nemen aan de oefening “Oceanex” met andere Britse eenheden. Hierop aansluitend was de oefening “Midsummernightsdream”. Op 27 juni 1963 was er de nabespreking van deze oefening, voor anker liggende in Mounts Bay. Na vertrek vanuit Mounts Bay debarkeerden de Westalnd Wessex helikpters van VSQ 819 en keerde de Doorman terug naar Den Helder, waar op 1 juli 1963 werd afgemeerd.

(foto 2997) Een Sikorsky S-55 van de Canadese marine en afkomstig van het vliegkampschip HMCS Bonaventure, komt oplanden aan boord van de Doorman.
Foto ontvangen van Hans Bax.

(foto 2998)  De Sikorsky S-55 is opgeland om een bezoekende vlagofficier op te halen en terug te brengen naar het HMCS Bonaventure.
Foto ontvangen van Hans Bax.

(foto 2999) De Sikorsky S-55 verlaat het vliegdek van Hr.Ms. Karel Doorman om de bezoekende vlagofficier terug te vliegen naar HMCS Bonaventure.
Foto ontvangen van Hans Bax.

(foto 2392) HMCS Bonaventure voor anker en gefotografeerd vanaf Hr.Ms. Karel Doorman.
Foto ontvangen van Herman te Boekhorst

(foto 2391) Foto ontvangen van Herman te Boekhorst.

(foto 3003) Foto HMCS Bonaventure in volle zee.
Foto vanaf internet.

(foto 3004) Grumman Tracker in de kleuren van de Canadese marine, zoals deze dienst deden aan boord van HMCS Bonaventure. Ook aan boord van de Doorman heeft een Grumman Tracker 157 van de MLD dienst gedaan.
Foto via het marine forum Dutchfleet.

Zie ook de foto’s op de pagina’s ‘zwaar weer’ voor opnames van HMCS Bonaventure in een zware storm.

 

Naar gasten 3.

 

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1  '46-'48 index] [R81 1948-1955 index] [R81 1958-1968 index] [Bemanning index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Algemeen index] [Vliegrol aan boord] [Sea Otter] [Firefly] [Seafury] [Avenger] [Sea Hawk] [S2A  Tracker] [Sikorsky] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek]