BuiltWithNOF

 

 

Buiten de starts met behulp van de katapult, werd door de Avengers regelmatig een vrije start gemaakt, zowel over de lengte van het vliegdek of via het hoekdek.

(foto 1591) Vrije start van een Grumman Avenger. Duidelijk zichtbaar geparkeerd aan stuurboord in het dekpark de “Engelse gasten” voor de ‘Flying Trials”, in september 1958 door de Royal Navy, een Sea Hawk en een Sea Venom.
Foto ontvangen van Flip Burggraaf en W.D.Baas (1324).

(foto 5368) Opname van een vrije start door de Avenger A-10, onder toeziend oog van de VDO (vliegdek officier).

(foto 7175) Een Avenger verlaat het vliegdek van de Doorman na een vrije start. Rechts staat een Avenger geparkeerd in het dekpark op het voorschip.

(foto 7178) Vrije start door een Avenger aan boord van de Doorman. Opname gemaakt vanuit de SB catwalk. De Avenger is nog juist volor de veiligheids chocks van het dekpark op het voorschip.
Foto ontvangen van Jaap de Moor.

(foto 7179) Nogmaals een opname uit deze catwalk terwijl de Avenger zich juist ter hoogte van de chocks bevond.
Foto ontvangen van Jaap de Moor.

(foto 7180) Vrije start door de Avenger A-9 via het hoekdek.
Foto ontvangen van Jaap de Moor.

 

Terug naar index Avenger..

 

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Bemanning index] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Algemeen index] [Vliegrol aan boord] [S2A Tracker index] [Avenger] [Sea Otter] [Sea Hawk] [Firefly] [Seafury] [Sikorsky] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek index] [Contact] [Links] [Untitled729]