BuiltWithNOF
E-dek

E-dek (eiland).

Pagina met dekindeling van het E-dek voor wat betreft het eiland. Het andere deel van het E-dek beslaat het gehele vliegdek en de daarbij behorende “cat-walks”. In dit deel van het E-dek bevond zich onder andere de vliegcentrale met uitzichtover het vliegdek, de gevechtscentrale, de meteohut en de wachtverblijven voor de vliegers.

 

 

D-dek

 

 

 

Vliegdek

 

F-dek

 

Routeplanner. 
Vanuit dit deel van het E-dek kan men naar boven naar het D-dek of naa beneden het schip in en men komt dan via het portaal en de trap in het dekdeel 3 F. Vanaf dit deel 3F kan men naar voren, naar achter of naar beneden en uiteraard terug naar boven.

Foto’s:

Foto A (2428) met op achtergrond de uitbouw van de vliegcentrale.
Zie ook tekening.

Foto B (1678a) We zien de deur naar het liftportaal (aanvoer munitie), gelegen onder de 40 mm mitrailleur. We zien ook de brandblussers hangen die de brandweerploeg droeg bij het starten van de vliegtuigen. De tracker 166 staat ingepakt geparkeerd naast het eiland.
Foto ontvangen van Peter de Haan.

 

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Algemeen index] [Vliegkampschip index] [Dekken-indeling en index] [Scheepsfoto's 1a] [Indienststelling 1958 (1)] [Uitdienststelling 1968] [Smaldeelschepen index] [Scheepshandelingen index] [Onderdelen schip index] [Bemanning index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek]