BuiltWithNOF

 

 

(foto 1892) Oorlogsrol voor Joep Fraats en Albert van Beek. Op de deur zichtbaar BB (deur) 1G10. Dus 1e midscheeps compartiment in moot 1 op het G-dek.
Foto ontvangen van Joep Fraats.

(foto 2396) De ploeg van de “koude boel” in hun werkhok na de dienst. De “koude boel” draaide vaste diensten van 08.00 tot 18.00 uur. Daarnaast was men 24 uur stand-by voor reparaties etc.
Foto ontvangen van Daan Kaakebeen.

(foto 2398) “Stierenparty” aan boord van de Doorman, het was ver van huis, heel warm en dus dorstig......maar het was erg gezellig en met veel kameraadschap.
Foto ontvangen van Daan Kaakebeen

(foto 2560) De radio- radarwerkplaats op het F-dek aan SB, kennelijk koffiepauze en even bijpraten.
Foto ontvangen van Hans van den Berg.

(foto 2561) Opname in de radarhut 1 op het F-dek in moot 3 aan SB met rechts op de foto kplrrmnt Kop en links een rrmnt zm (zeemilicien).
Foto ontvangen van Hans van den Berg.

(foto 2562) Een regelmatig herhalend ritueel aan boord van marine schepen, namelijk ‘schoon schip’. Dus flink schrobben en poetsen.

(foto 2619) De katapult-crew na vliegrol met o.a. Arie Blans, John van Munster, Verhey, Ton Ariëns en op tafel Henk van het Goor.

(foto 2621) Nog even zenuwachtig draaien tot ik aan de beurt ben om het kade te overhandigen.
Foto ontvangen van Henk van het Goor.

(foto 2622) Hier het moment van overhandigen. Het kado staat rechts op de foto te pronken. Helaas weet ik geen namen meer van de officieren en adjudant op de foto’s. Wie herkent deze personen en weet hun namen.
Foto ontvangen van Henk van het Goor.

Aanvulling door Rudy Doedens: De ltz 1 op deze foto is genaamd Pellinkhof.

(foto 2630) Terug aan boord op de maandagmorgen na een vrij weekend, dus sterke verhalen vertellen met o.a. Naninga, Ton Ariens, John van Munster en Henk van het Goor.

(foto 2631) Op deze foto van links naar rechts De Jong, Verhey, kpl torpedomaker van Oosterom, Henk van het Goor, John van Munster en Westervoorde.

(foto 2632) Tijd voor een saffie en even het laatste nieuws doornemen met Henk Nanninga, John van Munster en Henk van het Goor.

 

Naar deel 3.

 

Terug naar bemanning index.

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Bemanning index] [Algemeen na 1958 (1)] [Het cafetaria 2H20] [In verblijven (1)] [In verblijven (6)] [Op vliegdek (1)] [Op vliegdek (6)] [Passagieren] [Slaapverblijven] [Dekhockey] [Zonnen vliegdek] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek] [Contact]