BuiltWithNOF

 

 

(foto 1699) Opname van de Tracker 166 voorzien van de ‘persennings’ voor het afdekken van de cockpit en de motoren ter bescherming tegen het zeewater (zout).We zien ook een deel van het eiland met de brandblussers en de deur naar de munitieschacht. Links een 40 mm Bofors mitrailleur en daarboven de navigatiebrug.
Foto ontvangen van Peter de Haan.

(foto 1904) Nogmaals de katapultploeg op het bakboord voor bordes.

(foto 2040) Blokkenpaai met vest en kapje en met het wielblok in de hand.
Foto ontvangen van Piet Admiraal.

(foto 2041) De liftpaai op het wiel van heli 142.
Foto ontvangen van Piet Admiraal.

(foto 2055) Oorlogswacht, kompleet met helm, gasmasker en zwemvest. Poserend onder de grote laadboom en op de achtergrond een van de lieren.
Foto ontvangen van Piet Admiraal

(foto 2073) Personeel van de dekparty op de bekende trekker voor vliegtuigen, geparkeerd voor het eiland. Links Piet Admiraal en in het midden Ger Burgers.
Foto ontvangen van Piet Admiraal.

(foto 2074) Het voltallige vliegdekpersoneel op het vliegdek van Hr.Ms. Karel Doorman in 1962.
Foto ontvangen van Piet Admiraal.

(foto 2395) Na de uit dienst stelling van Hr.Ms. Karel Doorman in het rampjaar 1968, wordt voor de laatste keer de Nederlandse driekleur weggedragen. De Nederlandse vlag zal niet langer wapperen aan boord van de Doorman. De matroos links op de foto, zonder vlag, is de dan 19 jarige Tabe Dolstra.
Wie weet de naam van de matroos met de vlag.
Foto uit ‘vliegkampschepen’ van H.J.E. van der Kop (de piloot welke met zijn vliegtuig onder de Doorman doorging en gered werd uit zee)

(foto 2656) Vliegtuigsquadron 8 poseert voor een Sikorsky S-58 op het vliegdek. Vermoedelijk in de havan van Santa Cruz op Tenerife.

(foto 2728) Bemanning aan dek, vermoedelijk in de haven van Santa Cruz tijdens een optreden van plaatselijke muziekanten.
Foto Gijs van Dijk.

(foto 2765) Ouderdag aan boord van Hr.Ms. Karel Doorman, Ruud poserend met vriendin en ouders voor de Tracker 159, die later van Schiphol werd overgebracht naar het Aviodrome in Lelystad.
Foto ontvangen van Ruud Mielard.

(foto 2767) Onderhoud aan het eiland tijdens stillig periode in april 1963 in de haven van Den Helder. In het midden de uitbouw van de vliegcentrale en toegang tot het eiland.
Foto ontvangen van Ruud Mielard.

Naar deel 3.

Terug naar bemanning index.

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Bemanning index] [Algemeen na 1958 (1)] [Het cafetaria 2H20] [In verblijven (1)] [In verblijven (6)] [Op vliegdek (1)] [Op vliegdek (6)] [Passagieren] [Slaapverblijven] [Dekhockey] [Zonnen vliegdek] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek] [Contact]