BuiltWithNOF

 

 

Foto’s op deze pagina ontvangen van Jaap de Moor.

(foto 3178) De vliegers Jaap de Moor en Willem van Staveren  op het vliegdek van Hr.Ms. Karel Doorman turend over zee.

(foto 3179) Vlieger Jaap de Moor in de vliegcentrale in het eiland van de Doorman.

(foto 3180) Drie vliegers op het vliegdek aan het eind van de katapult track, geheel rechts de shuttle van de katapult. Op deze foto van links naar rechts: Jaap de Moor, Bertus Kraan en Hans Bax. Links daarvan de sgt.mach. van de katapult Lendering.

(foto 3184) De vliegdekploeg van 1967 voor het eiland, op de stoelen gezeten van links naar rechts: bootsman Dirk Borsboom, de VDO Jan Kernkamp, vliegcentrale officier Jaap de Moor en sgt verkeersleider Van Klinken. Van de andere bemanningsleden is geen naam voorhanden. Deze vliegdekploeg was mede verantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van de scheepsoperaties ‘overgeven lichte lasten’ en ‘olie laden’ ofwel BOZ (bevoorrading op zee)

 Wie herkent personen op deze foto.

(foto 3217) Het VSQ aangetreden op het vliegdek tijdens de voorjaarsreis in 1964 naar de Nederlandse Antillen. Over de opstelling is nagedacht, zie de vier cirkels op de voorgrond.

(foto 3218) Bemanning van de Grumman Tracker 149 na een landing op één motor op het vliegveld van Aruba. De motor-olie was weg gelopen door een niet goed aangedraaide aftap dop. De propeller is in vaanstand gezet, ge-feathered, bladen haaks op de normale stand verdraaid om de luchtweerstand van de stilstaande motor te verminderen. Links de vliegers Jaap de Moor en Jan van de Water.

(foto 3219) Tracker bemanning op het vliegdek, van links naar rechts: Kraan, Rudolph, Jaap de Moor en Jan van de Water.

(foto 3220) De herstelploeg voor de Tracker 149, die weer gebruik kon maken van twee motoren. Geheel links vlieger Jan van de Water en geheel rechts vlieger Jaap de Moor.

(foto 3235) De vlieger Jaap de Moor poserend bij een van de saltuutkanonnen aan boord van de Doorman. Gekleed in ‘jas toetoep’, Maleis voor ‘gesloten’.

(foto 3236) Vlieger Jaap de Moor voor de Grumman Tracker 166 op het vliegdek van de Doorman.

(foto 3238) Een groep jonge KMR vliegers op het voordek van het vliegdek van de Doorman. Op deze foto de groep rechts van links naar rechts: Hans Bax, Kraan, Den Braber, Kruis, Zuurbier, Dienske, Jaap de Moor en Kroeger. Geheel links Rein Zeylemaker met twee beroeps collega’s.

(foto 3239) Enkele vliegers poseren aan de rand van het vliegdek tijdens de voorjaarsreis in 1964. Van links naar rechts: Zuurbier, Kruis, De Moor en Bax.

 

Naar deel 5.

Terug naar bemanning index.

 

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Bemanning index] [Algemeen na 1958 (1)] [Het cafetaria 2H20] [In verblijven (1)] [In verblijven (6)] [Op vliegdek (1)] [Op vliegdek (6)] [Passagieren] [Slaapverblijven] [Dekhockey] [Zonnen vliegdek] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek] [Contact]