BuiltWithNOF
Het halfdek (open G-dek)

Het grootste open G-dek is het halfdek. Dit is het achterste dek van het schip, boven de schroeven en het roer. Bij zwaar weer en bepaalde bewegingen van het schip kwam een van de schoeven vaak voor een deel boven water.

(foto 5575) Tekening van het halfdek met de twee dieptebom rekken, het spil voor het indraaien van de trossen en de bolders voor het afmeren.

(foto 0311) We zien links een grote haspelvoor de meertrossen, rechts de ‘man over boord’ boei en het BB afgedekte dieptebomrek.
Foto webmaster.

(foto 0614) Zicht op zee vanaf het halfdek aan SB.
Foto webmaster.

(foto 3328) Een onderzeebootjager aan SB van de Doorman, gezien vanaf het halfdek.
Foto ontvangen van Jaap de Moor.

(foto 3337) Hr.Ms. Poolster aan SB van de Doorman, gezien vanaf het halfdek.
Foto ontvangen van Jaap de Moor.

(foto 5148) Een aantal officieren op het halfdek tijdens een ontspanningsmoment, vermoedelijk een zondag op zee.

(foto 5154) Nogmaals een aantal officieren op het halfdek. We zien hier ook de scheepsbel en een stukje van het naamsbord.
Foto ontvangen van Jaap de Moor.

(foto 5163) Het halfdek aan BB en we zien hier de noodglijbaan voor de LSO om vanaf het ‘batsman’ bordes op het vliegdek te kunnen ontsnappen in geval van nood.

(foto 5261) Zicht op een enigzins ruwe zee vanaf het halfdek.

(foto 5262) We zien hier vermoedelijk de wacht halfdek bij de ‘man over boord’ boei en de reddingsboei. Op het halfdek was permanent een wacht aanwezig om bij alarm ‘man over boord’ de boeien meteen in de zee te kunnen werpen.

(foto 5263) Zicht op onderzeeboorjager bij een ruwe zee vanaf het halfdek.

(foto 5264) Zicht vanaf het halfdek op een ‘volgjager’ zoals gebruikelijk bij de start van vliegtuigen tijdens vliegrol.

 

Terug naar index vliegkampschip.

 

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1  '46-'48 index] [R81 1948-1955 index] [R81 1958-1968 index] [Algemeen index] [Vliegkampschip index] [Dekken-indeling en index] [Scheepsfoto's 1a] [Smaldeelschepen index] [Indienststelling 1958 (1)] [De laatste reis 1968 (1)] [Scheepshandelingen index] [Onderdelen schip index] [Bemanning index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek]