BuiltWithNOF
Olieladen 6

Op deze pagina foto’s van het olieladen vanuit ons eigen bevoorradingschip Hr.Ms. Poolster.

(foto 1455) Opname van Hr.Ms. Poolster varend naast Hr.Ms. Karel Doorman en daarachter het destijds nieuwe fregat Hr.Ms. Van Nes.
Foto webmaster.

(foto 1456) Een pauze voor de vliegdekcrew. Een set slangen is reeds overgebracht van de Poolster naar de Doorman. Een tweede set met slangen wordt naar de Doorman getrokken. Deze tweede set hangt niet aan een laadboom maar via katrollen aan een gespannen lijn tussen de schepen.
Foto webmaster.

(foto 1457) Hier zien we duidelijk de dubbele verbinding tussen de schepen. De zadels met de olieslangen hangen niet aan de laadboom maar aan een gespannen kabel tussen de schepen. Verbinding 1 via de laadboom Poolster en verbinding 2 via gespannen kabel tussen Poolster en Doorman.
Foto webmaster.

(foto 1458) Overzicht van de olieslangen tussen de schepen, de catwalk met een brandstoflaadstation en de antenne van de ’’range finder”. We zien dat de voorste olieslang wel aan de laadboom van de Poolster hangt. Het olie afgevende schip zette de olieslang(en) uit naar het ontvangende schip.
Foto webmaster.

(foto 1459) Enkele belangstellenden aan dek tijdens het olie laden, vermoedelijk een aantal elektromonteurs met geheel links Eddie Maas.
Foto webmaster.

(foto 1460) Hr.Ms Poolster met dubbele afgifte.
Foto webmaster.

(foto 0734) Hr.Ms. poolster met enkele afgifte en via de laadboom.
Foto ontvangen van Fred Storm.

(foto 0735) Deze en volgende kleuropnames van het afgeven van olie door Hr.Ms. Poolster via een dubbele verbinding. Waarschijnlijk gelijktijdig opgenomen met de eerdere zwat/wit serie.
Foto ontvangen van Rob Becker.

(foto 0736) Ook hier de verbinding 1 voor via laadboom en verbinding 2 achter met gespannen kabel tussen de schepen.
Foto ontvangen van Rob Becker.

(foto 0737) Hier een overzicht van beide schepen en de belangstelling voor het olie laden aan boord van de Doorman. Op de voorgrond de vier oranje schijnwerpers van de deklandingsinstallatie.
Foto ontvangen van Rob Becker.

(foto 3735) Dit was interessant voor de bemanning van de Poolster, de katapultstart van een Grumman Tracker tijdens het olieladen. Mooie afwisseling voor de ‘oliemannen’.
Foto ontvangen van Jaap de Moor.

(foto 3736) Hier de achter verbinding via de vaste de vaste lijn. Kennelijk meerdere foto’s van de dezelfde overdracht.
Foto ontvangen van Jaap de Moor.

 

Terug naar index scheepshandelingen.

 

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1  '46-'48 index] [R81 1948-1955 index] [R81 1958-1968 index] [Algemeen index] [Vliegkampschip index] [Dekken-indeling en index] [Scheepsfoto's 1a] [Smaldeelschepen index] [Indienststelling 1958 (1)] [De laatste reis 1968 (1)] [Scheepshandelingen index] [Onderdelen schip index] [Bemanning index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek]