BuiltWithNOF

 

 

 

(foto 4549) Een washok met betegelde vloer en roestvrij stalen wasbakken, uiteraard met slechts een koud waterkraan. Dit washok was vermoedelijk gelegen op het H-dek.

(foto 4550) (ook 5148)Een waterkering rondom een afgang naar een dek lager. Het geheel kon waterdiacht worden afgesloten door het grote luik, welke bij sluittoestand Y werd gesloten. Men kon dan gebruik maken van het mangat met sluitmerk X in het grote luik. ook deze opname vermoedelijk van het H-dek. Gezien het bord boven het luik zijn beneden meerdere bureaus of compartimenten bereikbaar op het J-dek.

Waterdichte afgang op het H-dek in het cafetaria, onder andere naar de koelmachinekamer en de fotograaf. .
Foto stond op de vraag pagina, oplossing doorgegeven door Cor van Meel.

(foto 4646) Nogmaals een luik en trafafgang, deze is kennelijk gesitueerd in een doorgaande gang of whalegang op het H-dek. Helaas verder geen nadere aanduidingen op deze foto.

(foto 6713) De hangaar met Grumman Trackers en een Sikorsky S-58 heli.

(foto 1962) Deel van de hangaar met op de achtergrond de voorliftput. We zien een aantal tractors en rechts boven de vorkheftruck.

(foto 5087) De commando-centrale in het eiland met de grote plotborden.

(foto 5994) Kijkje in de commandocentrale.
Foto ontvangen van Jaap de Moor.

(foto 5995) Vier maal een beeld van de commandocentrale aan boord van de Doorman.
Foto ontvangen van Jaap de Moor.

(foto 5156) Brandoefening in een gang op het F-dek, zie bordje met 2F12.

(foto 5159) Opname in de kajuit, geheel achter in het schip op het F-dek. We zien de patrijspoorten welke uitkwamen onder de ronding aan de achterzijde van het vliegdek.

(foto 5160) Dit is een ruimte achter- of voorin het schip en vermoedelijk op het J-dek. Wie weet waar deze ruimte voor werd gebruikt en waarvoor de vakken dienden?

Dagverblijf 4 het studieverblijf voor de machinisten in 2J21. Foto stond op vraag pagina.
Oplossing gegeven door machinist Cor van Meel.

(foto 5164) Opname in een officiershut met eigen wastafel en twee bedden boven elkaar, vermoedelijk dus een tweepersoonshut.

(foto 5165) De bedden in het slaapverblijf voor de bemanning. Deze sliepen zelfs vier hoog en met een behoorlijk aantal personen in een groot verblijf. Opname vermoedelijk in het voorschip op het H-dek.

 
Terug naar Scheepsfoto's index

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Algemeen index] [Vliegkampschip index] [Dekken-indeling en index] [Scheepsfoto's index] [Indienststelling 1958 (1)] [Uitdienststelling 1968] [Smaldeelschepen index] [Scheepshandelingen index] [Onderdelen schip index] [Bemanning index] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek] [Contact]