BuiltWithNOF

 

 

(foto 3089) Ceremoniele meerrol bij vermoedelijk aankomst van de Doorman aan een kade. Er loopt vanaf de bak een dunne lijn naar de wal. Mogelijk van het ‘keesje’ om een meertros naar de kant te trekken.

 

Op deze pagina verder onder meer de 4e Westreis naar de Nederlandse Antillen, welke duurde vanaf 15-1-1962 tot en met 18-4-1962.
Verder ondermeer naar Trinidad, Suriname en Norfolk.

 

(foto 2515) De Doorman onderweg naar de Antillen, gefotografeerd vanaf de onderzeeboot Zeeleeuw.
Foto ontvangen van Ronald Teesselink.

(foto 4627) De Doorman bij aankomst op 7 februari 1962, of reeds ten anker op, de Suriname rivier.

(foto 4628) Nogmaals de Doorman bij de Suriname rivier, gezien vanaf de onderzeeboorjager Limburg of Groningen. Duidelijk het kenmerk pennant R81 op de spiegel.

(foto 1347) Aankomst van de Doorman in Willemstad op Curacao.

(foto 3049) De Doorman afgmeerd aan de steiger in Oranjestad op Aruba. Achter de Doorman ligt afgemeerd de onderzeebootjager Limburg. Zichtbaar de kenmerken bridle catcher, Tacan antenne, gele centerline vast en aan begin landingsbaan de gele driehoeken of ‘Fuik’.
Foto ontvangen van Roel Uckerman.

(foto 2048) De bemanning aangetreden op het vliegdek tijdens ceremoniele meerrol bij het binnen lopen van de haven van Port of Spain op Trinidad. De UHF antenne haaks.
Foto ontvangen van Piet Admiraal.

(foto 6926) Tijdens deze reis en de periode 1962-1963 was het pennant R81 ook aangebracht op de schoorsteen. Tijdens deze periode was het pennant op drie plaatsen aangebracht, namelijk op de boeg, de spiegel en dus ook de schoorsteen.

(foto 0746) De Doorman tijdens een bijzondere BOZ operatie. Er was bevel binnen gekomen dat de twee jagers en de twee onderzeeboten zich naar Nieuw Guinea moesten spoedden. Hiertoe werden de jagers gelijktijdig extra bevoorraad met goederen en personen vanaf de Doorman.

(foto 4338) Bij de rode pijl zien we hoe een bemanningslid vanaf de Doorman wordt overgezet naar een onderzeebootjager. Duidelijk zichtbaar de kenmerken pennant R81 op de spiegel, olieslang geleidegoot links achter op het vliegdek, de gele driehoeken ‘Fuik’aan het begin van de landingsbaan, de Tacan antenne en de UHF haaks (hier neergeklapt).

(foto 6538) De Doorman afgemeerd in de marine haven te Norfolk. Goed zicht op de kenmerken pennant R81 op de boeg, bridle catcher, UHF antenne haaks en de Tacan antenne.
Foto ontvangen van Jan Toorenaar.

(foto 6565) Nogmaals de Doorman afgemeerd in de haven van Norfolk.
Foto ontvangen van Jan Toorenaar.

(foto 5613) De aankomst van de doorman na de 4e Westreis. Kennelijk een typisch Nederlands beeld met wat mist, maar wel zichtbaar het pennant op de spiegel, een donkere dus groene ramp (ronde achterkant vliegdek) en een haakse UHF antenne.
Foto Nationaal Archief.

(foto 5614) Nog even geduld en men kan de wachtende familie en vrienden op de kade begroeten en dan samen op huis aan.
Foto Nationaal Archief.

 

Naar deel 6.


Terug naar Scheepsfoto's index

 

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Algemeen index] [Vliegkampschip index] [Dekken-indeling en index] [Scheepsfoto's index] [Indienststelling 1958 (1)] [Uitdienststelling 1968] [Smaldeelschepen index] [Scheepshandelingen index] [Onderdelen schip index] [Bemanning index] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek] [Contact]