BuiltWithNOF

 

(foto 0120) Het vliegkampschip Hr.Ms. Karel Doorman gereed voor vertrek naar Nederlands Nieuw-Guinea vanuit de haven van Rotterdam. Foto Beeldbank Nationaal Archief.

(foto 2471) Het vertrek van Hr.Ms. Karel Doorman op 30 mei 1960 vanuit de haven van Rotterdam en aanvang van de wereldreis 1960. Foto Beeldbank Nationaal Archief.

(foto 2007) Kaart met daarin getekend de heenreis naar Nieuw Guinea en een deel van de terugreis. Kaart ontvangen van Ton Michiels.

(foto 2008) Kaart met daarin getekend een deel van de heen- en terugreis van de wereldreis in 1960. Kaart ontvangen van Ton Michiels.

(foto 7314) Fraaie tekening van de afgelegde route tijdens de wereldreis van 1960.

(foto 0121) Het ms Mijdrecht in volle zee naast de Doorman. Deze tanker was ingehuurd om tijdens de wereldreis het smaldeel op zee van olie te kunnen voorzien.
Foto ontvangen van Jans Steenbergen.

(foto 2188) Olie laden op zee vanuit ms ‘Mijdrecht’ naar Hr.Ms. Karel Doorman.
Foto ontvangen van Fred van Tuijl.

(foto 2435) Olie laden door de Doorman vanuit de tanker ms. Mijdrecht in volle zee. We zien de dubbele olieslang hangen aan de grote laadboom van de Doorman.
Foto ontvangen van Arnold Faber.

(foto 2469) Vanuit het ms Mijdrecht wordt olie overgepompt naar Hr.Ms. Karel Doorman. Meestal zorgde het ‘afgevende’ schip voor de lier(en) en slangen. In dit geval het ontvangende schip.
Foto ontvangen van Arnold Faber.

(foto 2472) Hr.Ms. Karel Doorman en de onderzeebootjagers Hr.Ms. Limburg en Groningen namen regelmatig een slok olie vanuit de tanker ms. Mijdrecht, die het smaldeel op deze wereldreis vergezelde. Foto NIMH.

(foto 2473) Nogmaals een opname vanuit een andere hoek.

(foto 5637) Zowel de Doorman als de onderzeebootjager nemen olie in vanuit de tanker Mijdrecht. Rechts bij het voorschip van de jager zien we de olieslang het water ingaan en tussen de jager en de tanker zien we ook het sleepspoor door het water.

(foto 2478) Hr.Ms. Karel Doorman nadert de olietanker ms Mijdrecht om olie in te nemen vanuit de tanker. Vanaf de tanker gaat er al een olieslang in zee voor het olie afgeven aan een van de jagers. Foto NIMH

(foto 2479) Nogmaals een luchtopname van de tanker ms Mijdrecht naast Hr.Ms. Karel Doorman voor het overgeven van olie. Foto NIMH

 

Naar varen 2.

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Bemanning index] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Wereldreis 1960 index] [Tekst Wereldreis] [Havens heenreis 1] [Bemanning 1] [Havens NNG 1] [Havens NNG 5] [Foto's Nieuw Guinea (1)] [Varen 1] [Persberichten Fremantle] [Avenger aan boord] [Havens terugreis 1] [Havens terugreis 5] [Media 1] [Wereldreis Kadopost (1)] [Smaldeel reizen  index] [Havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek index] [Contact] [Links] [Untitled729]