BuiltWithNOF

 

 

(foto 3971) Een onderzeebootjager komt langszij over SB bij de Doorman.
Foto ontvangen van Ben Hijnekamp.

(foto 3984) Hr.Ms. Limburg is bijna langszij om olie te gaan innemen. De seinvlag ‘bravo’ is reeds gehesen aan boord van de jager. Deze geeft aan dat de jager gevaarlijke stoffen gaat ontvangen.
Foto ontvangen van Ben Hijnekamp.

(foto 3985) De jager is nu bijna in positie en met gelijke vaart als de Doorman. Als de snelheid en afstand goed zijn zal men de eerste lijn gaan overschieten.
Foto ontvangen van Ben Hijnekamp.

(foto 3970) Hier zien enkele Avengers aan dek geparkeerd staan, evenals een Sikorsky S-55. We zien de grote laadboom uitgedraaid met daaraan een van de ‘zadels’ waarin de olieslang hangt.
Foto ontvangen van Ben Hijnekamp.

(foto 3965) De Doorman kan alleen olie afgeven als deze ook regelmatig een flinke slok stookolie kan innemen. Hier gaat de tanker Mijdrecht olie overgeven aan de Doorman. Een afstandslijn is reeds aangebracht.
Foto ontvangen van Ben Hijnekamp.

(foto 5243) Ook tijdens deze reis was er de mogelijkheid om te sporten in de liftput. Meestal in het weekend als er geen vliegrol was.

(foto 6216) Eiland en mast van de Doorman met diverse seinvlaggen. Foto Wim van der Velden.
Foto ontvangen van Dirk van Duijn.

(foto 7225) Olie overgeven aan een van de onderzeebootjagers van het smaldeel. Er is veel belangstelling op het vliegdek voor deze BOZ operatie.

(foto 7266) In het dekpark voor op het vliegdek een aantal geparkeerde Sea Hawks. Er voor staat een helikopter van een Zuid-Amerikaanse marine, vermoedelijk van Brazilie.

 

 

 

Terug naar index wereldreis

 

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Bemanning index] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Wereldreis 1960 index] [Tekst Wereldreis] [Havens heenreis 1] [Bemanning 1] [Havens NNG 1] [Havens NNG 5] [Foto's Nieuw Guinea (1)] [Varen 1] [Persberichten Fremantle] [Avenger aan boord] [Havens terugreis 1] [Havens terugreis 5] [Media 1] [Wereldreis Kadopost (1)] [Smaldeel reizen  index] [Havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek index] [Contact] [Links] [Untitled729]