BuiltWithNOF

 

 

(foto 3341) Aan dek staan enkele geparkeerde Trackers ‘ingepakt’ tegen de invloeden van het zoute water. De machinekamer(s) zijn bezig met het zogenaamde roetblazen of is het een kwestie van even ‘gas’ geven.
Foto ontvangen van Jaap de Moor.

(foto 3417) Opname van de Doorman vanaf een ander schip. We zien het pennantnummer R81 op de zijkant van het eiland, verder het open G-dek bij de valreep aan
SB voor en rechts daarvan we de reddingsjol.
Foto ontvangen van Rinus Verschuren.

(foto 3607) Hier zien we een deel van de vliegdekcrew aangetrden op het vliegdek ter hoogte van de vliegcentrale. Op de voorgrond enkele Trackers, waarvan een nog ‘ingepakt’. Achter op het vliegdek staan twee Sikorsky helikopters warm te draaien.
Foto ontvangen van Theo Versteeg.

(foto 3768) Het vliegdek met vlaggenmast en een geparkeerde Tracker ter hoogte van het eiland. Op de achtergrond ligt ook het Canadese vliegkampschip HMCS Bonaventure voor anker. Opname in een baai te Schotland.
Foto ontvangen van Jaap de Moor.

(foto 3834) Het eiland met vliegbrug tijdens een fly-past van enkele Grumman Trackers boven het vliegdek van de Doorman in 1964.
Foto ontvangen van J.H.A. Jansen.

(foto 3838) Het eiland en het vliegdek met daarop veel belangstelling voor het overgheven van olie. De grote laadboom van de Doorman is al uitgedraaid met daaraan de olieslang. Wie weet vanaf welk schip de Doorman hier is gefotografeerd.
Foto ontvangen van J.H.A. Jansen.

(foto 4320)

(foto 4321)

 

Naar vliegdek en eiland 6.

 

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Algemeen index] [Vliegkampschip index] [Dekken-indeling en index] [Scheepsfoto's index] [Indienststelling 1958 (1)] [Uitdienststelling 1968] [Smaldeelschepen index] [Scheepshandelingen index] [Onderdelen schip index] [Bemanning index] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek index] [Contact] [Links] [Untitled729]