BuiltWithNOF

 

 

Op deze pagina’s foto’s en afdrukken van voorwerpen en documenten in relatie tot Hr.Ms. Karel Doorman.

(foto 0055) Bierglas op voet met daarop schildering van de Doorman.
Foto webmaster.

(foto 0056) Detailopname van de schildering op het glas.

(foto 4044) Gewoon glas met afbeelding van Hr.Ms. Karel Doorman.
Foto webmaster.

Er werden vele voorwerpen verkocht met daarop afbeeldingen en/of de naam van Hr.Ms. Karel Doorman. Gaarne ontvang ik hiervan foto’s om deze alhier te plaatsen. Dit is tevens van toepassing op documenten.

(foto 4042) De bekende en oerdegelijke marinedeken, hier met het marinenummer van de webmaster. Af en toe wordt er nog steeds gebruik van gemaakt. Een blijvend aandenken aan de naaizolder.
Foto webmaster.

(foto 4043) Het bekende merk ‘AaBe’ van de wollen marinedeken. We zien voor een deel de extra stempels van de marine, o.a. Mei 1960, dus een deken van meer dan een halve eeuw oud.
Foto webmaster.

(foto 0606) De legpenning die werd uitgegeven bij 20 jaar in dienst van Hr.Ms. Karel Doorman bij de Koninklijke Marine. De voorzijde en achterzijde van de penning.
Foto webmaster.

(foto 2265) Een bijzonder schildje van het machinekamer personeel Hr.Ms. Karel Doorman. Met de datums 10-01-1962 en 16-12-1963. Dit is ook de tijd dat de vader van Willem Los, adjudant bij de KM, aan boord van de Doorman dienst deed. Kennelijk heeft hij dit schildje als afscheidskado gekregen van het MK personeel. Welke machinist uit die tijd kan hier bijzonderheden over vertellen. Laat dit dan weten bij mail.
Foto ontvangen van Willem Los.

(foto 3292) Een stukje huisvlijt aan boord van de Doorman. Deze sigaren- cq sigarettendoos, gemaakt uit twee kleuren koper en/of messing, werd aangeboden als afscheidskado bij het verlaten van de dienst. Doos ter beschikking gesteld door de eigenaar Jaap de Moor aan de Traditiekamer MLD.
 Foto webmaster.

(foto 3294) Het deksel van de doos met daarop de contouren van het vliegdek in een andere kleur koper dan het deksel zelf. Verder de datums en tekst op dit deksel mbt de marinetijd van Jaap de Moor als vlieger op de Grumman Tracker.
Foto webmaster.

Wie weet de naam of namen van de maker(s). Het zou mogelijk gemaakt zijn door machinisten van de katapultcrew. Laat het even weten aan de webmaster.

(foto 3480) Een asbak gemaakt van een zuiger uit de motor van een Grumman Tracker.
Foto ontvangen van Jaap de Moor.

 

Naar deel 2.

Terug naar index algemeen.

 

 

[Home] [A Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Algemeen index] [Vliegkampschip index] [Dekken-indeling en index] [Scheepsfoto's index] [Indienststelling 1958 (1)] [Uitdienststelling 1968] [Smaldeelschepen index] [Scheepshandelingen index] [Onderdelen schip index] [Bemanning index] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Wereldreis 1960 index] [Smaldeel reizen  index] [Havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek index] [Contact] [Links] [Untitled729]