BuiltWithNOF

 

 

Gedurende haar werkzame periode waren er ook momenten van rust en onderhoud. Een aantal malen was de Doorman voor onderhoud, reparatie en een grote verbouwing op de werf van Wilton-Fijenoord in Schiedam.

1 september 1952 tot 1 december 1953.

Vanaf 1 september 1952 ging Hr.Ms. Karel Doorman voor ruim een jaar naar de werf van Wilton Fijenoord voor groot onderhoud. Hierbij onderging het vliegkampschip ook een dokbeurt. Op 1 december 1953 verliet de Doorman de werf voor een proefvaart op de Noordzee.

(foto 0110) Het vliegkampschip in dok bij Wilton Fijenoord. We zien de stuurboord schroef en een stuk van de stuurboord stabilisator.
Foto ontvangen van Anton Ingelse.

(foto 0111) Werkzaamheden aan de bakboord schroef. Kennelijk is het roer even helemaal weg en werd er elders onderhoud aan gepleegd.
Foto ontvangen van Anton Ingelse.

(foto 0112) Zicht op de stuurboord schroef, we zien duidelijk de verhouding van de schroef tot enkele werknemers van de werf. Bij heel slecht weer kwam er een deel van deze schroef zichtbaar boven water, als het achterschip omhoog kwam.
Foto ontvangen van Anton Ingelse.

(foto 0113) De bakboorzijde van het vliegkampschip met zichtbaar de bakboord stabilisator, de mitrailleur bordessen en de reddingsvlotten.
Foto ontvangen van Anton Ingelse.

(foto 0114) Hr.Ms. Karel Doorman in dok op een foto ontvangen van Charles van der Straten. De Doorman is hier nog niet voorzien van een hoekdek. Is niet uit dienst gesteld en voert op een zondag in dok gewoon de geus.

(foto 2101) Hr.Ms. Karel Doorman in 1953 in dok.
Foto ontvangen van Herman ter Stege.

(foto 2102) De achterzijde van de Doorman in dok, we zien beide schroeven en de openingen van het halfdek.
Foto ontvangen van Herman ter Stege.

(foto 2103) De bakboord schroef van de Doorman.
Foto ontvangen van Herman ter Stege.

 

 

Naar Wilton-Fijenoord werf 2.

 

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Algemeen index] [Vliegkampschip index] [Dekken-indeling en index] [Scheepsfoto's index] [Indienststelling 1958 (1)] [Uitdienststelling 1968] [Smaldeelschepen index] [Scheepshandelingen index] [Onderdelen schip index] [Bemanning index] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek index] [Contact] [Links] [Untitled729]