BuiltWithNOF

 

 

Eerst werd verondersteld dat de volgende foto’s van de Karel Doorman waren op de werf van Wilton-Fijenoord. Achteraf is komen vast te staan dat het foto’s betreft van de Veinticinco de Mayo op de werf en in dok van Wilton-Fijenoord. In deze periode werd onder meer de brandschade in beide machinekamers gerepareerd.

 

1968 en 1969.

(foto 4652) Luchtopname van de Wilton-Fijenoord werf met aan de kade afgemeerd de  Veinticinco de Mayo. Op de achtergrond het dok met de grote kraan zoals op de andere foto’s.

(foto 5268) Nogmaals een overzicht van de werf en het afgemeerde vliegkampschip aan de werfkade.

(foto 4653) Kleurenopname van het vliegkampschip aan de kade tegenover het dok nummer 4. Zichtbaar de Argentijnse vlag op het achterdek. De BB achter valreep is naar beneden. Daar werden afgezet door een bootje van het wachtschip Drebbel naar de Veinticinco de Maya tijdens de overdracht periode.

(foto 5023) Afzonderlijke foto van het dok nummer 4 op de werf van Wilton-Fijenoord.

 

(foto 5206) We zien duidelijk een sleper van Wilton-Fijenoord en de boeg van de Doorman zonder het pennant R81.

(foto 5212) De Doorman in dok met een boeg zonder het pennant R81. We zien nog juist de grote kraan over het dok van Wilton-Fijenoord.

(foto 7004) Hr.Ms. Karel Doorman in het dok van Wilton-Fijenoord.  Op achtergrond links op de foto zien we de Wilton villa. (zie ook het ingezonden stukje van Willem Veldhuizen onder anekdotes).
Foto ontvangen van Arie Boevé.

(foto 7004a) Detailopname uit bovenstaande foto. Er staat duidelijk een tent over de rollenbank van de katapult. De centerlijn van de landingsbaan is hier onderbroken. Dat was voor het eerst zichtbaar op de foto’s mbt de proefvaart na het verlaten van de werf van Verolme.

(foto 7004b) Detailopname van het voorschip waarop duideloijk waarneembaar de Argentijnse geus. Zo te zien een kleinere uitvoering van de Argentijnse nationaliteitsvlag.

(foto 7005) Nogmaals een mooi opname van de Doorman in het dok van de Wilton-Fijenoord werf. Duidelijk te zien op deze foto is dat de scheepshuid opnieuw in de “tjet” gaat. Links achter is wederom de Wilton villa te zien.
Foto ontvangen van Arie Boevé.

Hieronder volgen een aantal snapshots uit een filmpje over de Veinticinco de Mayo in het dok van de Wilton-Fijenoord werf.

 

(foto 7021 uit film) Overzicht van de Veinticinco de Mayo in het dok en waaop ook weer de Wilton villa zichtbaar is.

(foto 7022 uit film) Overzicht van het dok zoals ook op de kleurenfoto zichtbaar is.

(foto 7023 uit film) Het vliegkampschip in dok zoals op de bovenstaande kleurenopname.

(foto 7024 uit film) We zien hier overduidelijk een Argentijnse marine officier in gesprek met iemand van de werf, staande naast het dok.

(foto 7025 uit film) Opening in de scheepshuid voor het vervangen van grote onderdelen uit de machinekamer(s).

(foto 7026 uit film) Opname van de overige werkzaamheden in het dok.

 

Terug naar index vliegkampschip.

 

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Algemeen index] [Vliegkampschip index] [Dekken-indeling en index] [Scheepsfoto's index] [Indienststelling 1958 (1)] [Uitdienststelling 1968] [Smaldeelschepen index] [Scheepshandelingen index] [Onderdelen schip index] [Bemanning index] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek index] [Contact] [Links] [Untitled729]