BuiltWithNOF
Zwaar weer 2

Op deze pagina foto’s van overige smaldeelschepen in slecht weer.

(foto 0615) Hier ploegt Hr.Ms. Poolster door de golven terwijl het naast Hr.Ms. Karel Doorman vaart. We zien op dit moment dat de boeg zich weer gaat oprichten.
Foto webmaster.

(foto 0616) Na een duik in de golven richt de boeg zich weer omhoog en is het schip gereed voor de volgende duik in de golven.
Foto webmaster.

(foto 1633) Een fregat ploegt door de golven naast de Doorman.Zie ook volgende foto.
Foto’s ontvangen van Luc Erkelens.

(foto 1634) Foto Luc Erkelens.

(foto 1701) Op deze foto is de hoogte van de golven goed zichtbaar. Foto genomen vanaf de kruiser De Ruyter tijdens proefvaart.
Foto van Tom Kruys (Dutchfleet.net)

(foto 1702) Goed zicht op de enorme deining. Foto genomen vanaf de kruiser De Ruyter tijdens proefvaart in ruwe zee.
Foto van Tom Kruys (Dutchfleet.net)

(foto 3005) HMCS Bonaventure duikt met de boeg in een enorme golf, het bekende ‘paaltje pikken’. Foto internet underthecat.com.

(foto 3006) We zien hier het water als een muur omhoog spatten waarbij de vorm van het vliegdek mooi afsteekt. Wederom HMCs Bonaventure in een ruwe zee. Foto internet underthecat.com.

(foto 3007) Deze foto van HMCS Bonaventure in een zware storm met orkaan kracht in 1959. Een storm gedurende drie dagen met een kracht van 8 tot meer dan 12 bft. en golven van 15 meter hoog met een geschatte hoogste golf van ongeveer 20 meter. Op zo’n moment moeten de Trackers dus wel goed vast staan. Kennelijk wist men van de aankomen storm bij het parkeren van de vliegtuigen. De propellers staan namelijk in de ‘vaan’ stand zodat de wind daar minder vat op heeft. Deze stand kan namelijk alleen ingesteld worden met draaiende motor.
Foto van internet underthecat.com.

(foto 3203) Hier ontstaan reeds aardige ‘toppers’ van golven.
Foto ontvangen van Jaap de Moor.

(foto 3205) Hier we wederom een behoorlijke deining aan de Doorman voorbij trekken.
Foto ontvangen van Jaap de Moor.

(foto 3258) Ook hier komt een ‘berg’ water aan de Doorman voorbij rollen.
Foto ontvangen van Jaap de Moor.

(foto 4636) Ook de escorterende smaldeelschepen hadden het zwaar te verduren bij stormem. Zie verder onderschrift foto.
Foto ontvangen van Leo Willems.

(foto 4637) zie onderschrift foto.
Foto ontvangen van Leo Willems.

 

Terug naar index algemeen.

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1  '46-'48 index] [R81 1948-1955 index] [R81 1958-1968 index] [Algemeen index] [Vliegkampschip index] [Dekken-indeling en index] [Scheepsfoto's 1a] [Smaldeelschepen index] [Indienststelling 1958 (1)] [De laatste reis 1968 (1)] [Scheepshandelingen index] [Onderdelen schip index] [Bemanning index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek]