BuiltWithNOF

 

 

(foto 0785) Deel van de ‘Catwalk’ aan BB zijde van het vliegdek met daarin enkele brandblussers. Op het voordek staat een Firefly geparkeerd.
Foto ontvangen van Gert Wassink.

(foto 1404) Het eiland en vliegdek met een open voorliftput. Aan dek staat een Firefly geparkeerd terwijl ook een deel van de crashkraan zichtbaar is.
Foto ontvangen van J.L.J. van Geffen.

(foto 1508) De Doorman wordt voorzien van brandstof vanuit tankers in de haven van Rotterdam.
Foto ontvangen van Jan van Wijngaarden.

(foto 2154) De Doorman afgemeerd in Kopenhagen (detail uit grotere foto). We zien bij de kraan een jeep geparkeerd staan aan dek. Mogelijk werd deze aan de wal gebruikt door een walpatrouille van de mariniers. Wie weet hier meer van.
Foto ontvangen van Gert Wassink.

(foto 5297) Nogmaals het eiland van de Doorman. Voor het eiland staat een Seafury geparkeerd. Tegen het eiland zien we de gebogen geleiders voor de barriernetten (die op het vliegdek liggen).

(foto 5300) Het eiland van de Doorman met achter de schoorsteen de ‘pom-poms’ mitrailleurs, rechts de grote kraan en tegen het eiland weer de gebogen geleiders voor de barriernetten.

(foto 4347) Een Firefly is geland of mogelijk is dit een vrije start vanaf het achterdek. De Firefly bevindt zich ter hoogte van het eiland.
Foto ontvangen van Martin Clement via Jaap de Moor.

(foto 5136) De Doorman ligt waarschijnlijk afgemeerd in een buitenlandse haven daar de geus wordt gevoerd.

(foto 5298) Een Seafury wordt in de richting van de lift geduwd om opgevoerd te worden naar het vliegdek.

(foto 5299) Een aantal Fireflies staan opgesteld en geborgd in de hangaar.

 

Naar deel 8.

 

 

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [Vliegkampschip 1948] [Bezoek HM en ZKH 1954] [Scheepsfoto's 1] [Scheepsfoto's 7] [Varen en vliegen tekst] [Foto's Varen en vliegen] [Bemanning 1948-1955] [R81 '58-'68 index] [Bemanning index] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek index] [Contact] [Links] [Untitled729]