BuiltWithNOF

 

 

 

4. Ziekenboeg en operatiekamer.

Plattegrond van de ziekenboeg, deze was gelegen naast de kombuis.

(foto 5219) Opname van de onderzoekkamer, grenzend aan het cafetaria. Op de tekening een rode pijl in de lengterichting van de onderzoektafel.

(foto 5220) Andere onderzoektafel met daarboven een groot aantal lampen.
Welke ex-Doorman ziekenverpleger weet meer te vertellen over de ziekenboeg????.

 

(foto 1638) Een patient opgenomen in de ziekenboeg. Niet duidelijk os dit op het H-dek is of in een ruimte op het J-dek. Zie ook de foto’s onder de rubriek ‘bemanning’.

Plattegrond met daarop aangegeven de ligging van de operatiekamer op het J-dek. Hieronder enkele opnamen van de operatiekamer aan boord van de Doorman.

(foto 5222) Een verpleger bezig met de voorbereiding of werd toen de hand van patient staads vastgehouden “knijp maar jantje als het pijn doet”.

(foto 5223) Het medisch team is gereed voor de operatie. Rechts liggen de ‘krammetjes’ al gereed voor de afdichting.

(foto 5221) De chirurg hier intensief aan het werk.

(foto 5224) Ook hier een groot aantal lampen voor een goed zicht op het werk.

 

5. Technische ruimten.

(foto 5151) Een technische ruimte met radarschermen?

(foto 5152) Gezien de patrijspoort een ruimte op het H-dek of hoger.

(foto 5157) Een verzameling van veel verdeelkasten.

(foto 5158)

(5145) Een ruimte voor de bediening van apparatuur. Wie heeft in deze ruimte gewerkt en waaruit bestonden de werkzaamheden????

(foto 5161) Een ruimte met pijpleidingen met daarin kennelijk verdelers of speciale afsluiters???

(foto 5162) Een ruimte met kennelijk een aantal hoge druk cilinders. Wie weet daar deze voor dienden en welk gas er in zat.

(foto 5350) (bijgewerkte foto, helaas geen andere beschikbaar). Opname van de achterlift machinekamer. Op de voorgrond de hydraulische cilinder en zuiger waarmee de kabels van de lift werden aangespannen. Deze kabels tilden de lift omhoog of lieten dzez zakken. We zien de kabels richting voorschip lopen en dus richting liftput. Wij zien op de achtergrond het spant 155 en op het daarboven gelegen G-dek begon de liftput juist bij spant 155. Zie ook indeling dekken. Wie heeft een betere foto van deze ruimte en installatie(s).

 

Naar deel 16.

Terug naar Scheepsfoto's index

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Algemeen index] [Vliegkampschip index] [Dekken-indeling en index] [Scheepsfoto's index] [Indienststelling 1958 (1)] [Uitdienststelling 1968] [Smaldeelschepen index] [Scheepshandelingen index] [Onderdelen schip index] [Bemanning index] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek] [Contact]