BuiltWithNOF

 

 

(foto 6942) Blijkens dit artikel was er in 1963 vlootdagen in Den Helder en in Rotterdam.

(foto 6524) De Karel Doorman en de jager Amsterdam afgemeerd aan de steiger in de haven van Den Helder tijdens de vlootdagen op 9 en 10 augustus 1963.
Foto internet.

(foto 6934) De belangstelling voor de Doorman tijdens de vlootdagen van 1963 in haven van Den Helder.
Foto internet.

(6708) Drukte tijdens de vlootdagen in Rotterdam van 20 tot en met 22 september 1963.
Zie ook de afzonderlijke pagina vlootdagen Rotterdam onder de rubriek reizen & havens. De UHF antenne mist hier de platte schijf bovenop.
Foto ontvangen van Leendert v.d. Heiden.

 

(foto 1629) Belangstellende Denen bij de Doorman, afgemeerd aan de Lange Linie in Kopenhagen op 1-11-1963. Achter de Doorman liggen afgemeerd de onderzeebootjagers Holland (D808), Noord-Brabant (D815) en Drenthe (D816). Ook hier ontbreekt de platte schijf op de UHF antenne.
Foto ontvangen van Luc van Erkelens.

 

(foto 4679) Onder de muzikale klanken van de Marinierskapel werd de bemanning van de Doorman, door de aanwezige familie en vrienden op de Parkkade in Rotterdam, op 1 april 1964 uitgezwaaid. Dit was geen aprilgrap maar het begin van de 5e Westreis, op weg naar de tropische zon.

(foto 5285) De aangetreden bemanning op het vliegdek en de afduwers op de Parkkade te Rotterdam.
Foto Maritiem Digitaal.

(foto 1832) De aankomst van het smaldeel ter hoogte van het fort Amsterdam. Vanaf de walbatterij in dit fort werden de saluutschoten van de Doorman beantwoordt. Zichtbaar achter de Doorman twee onderzeebootjagers en twee onderzeeboten.
Foto ontvangen van Arie Dekker en Piet Admiraal.

(foto 5085) De Doorman in het Schottegat te Willemstad op weg naar de Brionsteiger om aldaar af te meren. De bemanning staat nu aangetreden in het witte tropentenue.

(foto 5286) Afgemeerd aan de Brionsteiger de Doorman, de drie jagers en het stationschip op de Antillen in 1964. Beide liftputten staan open voor de nodige natuurlijke ventilatie door de hangaar.
Foto Maritiem Digitaal.

(foto 2248) De Doorman gepavoiseerd aan de Brionsteiger te Willemstad.
Foto ontvangen van Paul Schulinck.

(foto 1415) Op deze foto de Doorman en de onderzeebootjager Amsterdam. We zien nog juist het pennant R81 op het eiland en een groene ramp als kenmerk. Achter het halfdek de gele drijvers van de spatschijf.
Foto ontvangen van Roel van Hoorn.

(foto 0846) Op deze foto, genomen vanaf het hoogste bordes in de mast, enkele zonaanbidders op het vliegdek. De UHF antenne haaks maar zonder het ronde platvorm er boven op. De Doorman ligt hier afgemeerd in de haven van Puerto Rico.
Foto webmaster.

(foto 1679) Hier verlaat de Doorman de haven Puerto Rico, op de achtergrond het fort San Felipe del Morro. Zichtbaar zijn hier de gele driehoeken ‘fuik’ aan het begin van de landingsbaan.
Foto webmaster.

(foto 5346) De Doorman ten anker op de rede van Fort de France op het eiland Martinique.
Foto Maritiem Digitaal.

 

Naar deel 8.

 

Terug naar Scheepsfoto's index 

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Algemeen index] [Vliegkampschip index] [Dekken-indeling en index] [Scheepsfoto's index] [Indienststelling 1958 (1)] [Uitdienststelling 1968] [Smaldeelschepen index] [Scheepshandelingen index] [Onderdelen schip index] [Bemanning index] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek] [Contact]