BuiltWithNOF

 

(foto 2437) Hr.Ms. Limburg komt langszij Hr.Ms. Karel Doorman tijdens de wereldreis in 1960.
Foto ontvangen van Arnold Faber.

(foto 2475) De vliegtuigmaker Gerard Oukes op het vliegdek bij enkele geparkeerde Sea Hawks.
Foto ontvangen van Gerard Oukes.

(docu 0216) Dergelijke oorkondes werden uitgereikt aan de bemanningsleden van Hr.Ms. Karel Doorman.
Foto ontvangen van Gerard Oukes.

(docu 0217) Nogmaals de oorkonde, nu uitgereikt aan I.R. de Man.
Foto ontvangen van Ivar de Man.

(foto 3957) Hr.Ms Karel Doorman in volle zee. Op het achterdek staan Grumman Avengers gereed om op te rijden naar de katapult, een van de Avengers heeft de opstelpaats voor de katapult bijna bereikt.
Foto ontvangen van Ben Hijnekamp.

(foto 3967) Opname van de Doorman aan BB zijde, buiten de Avengers zien we over SB een aantal Sea Hawks opgesteld staan.
Foto ontvangen van Ben Hijnekamp.

(foto 4013) Op deze foto weer een geheel andere situatie, bijna alle Avengers zijn gelanceerd en nu staan aan SB voor enkele Sea Hawks geparkeerd.
Foto ontvangen van Ben Hijnekamp.

(foto 3961) Kennelijk even rust aan boord. Aan dek staan nog een Avenger en een Sea Hawk geparkeerd. De SB landingspiegel is ingeschakeld.
Foto ontvangen van Ben Hijnekamp.

(foto 3974) Een van de onderzeebotjagers vaart aan BB zijde van de Doorman.
Foto ontvangen van Ben Hijnekamp.

(foto 2476) Binnen varen van de Nieuwe Waterweg op weg naar Rotterdam.

(foto 5246) Ontspannen op het vliegdek tijdens zondag rust aan boord. Gezien de belangstelling rond de open liftput, was er kennelijk sport wedstrijd.

 

 

Naar varen 4.

 

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Bemanning index] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Wereldreis 1960 index] [Tekst Wereldreis] [Havens heenreis 1] [Bemanning 1] [Havens NNG 1] [Havens NNG 5] [Foto's Nieuw Guinea (1)] [Varen 1] [Persberichten Fremantle] [Avenger aan boord] [Havens terugreis 1] [Havens terugreis 5] [Media 1] [Wereldreis Kadopost (1)] [Smaldeel reizen  index] [Havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek index] [Contact] [Links] [Untitled729]