BuiltWithNOF
Vliegdek en eiland 1

Op deze en volgende pagina’s foto’s van het vliegdek, eiland en bordessen van Hr.Ms. Karel Doorman.

(foto 1707) Foto van het eiland genomen vanaf het SB achter mitrailleur bordes.
Foto webmaster.

(foto 1709) Foto van het eiland vanaf het SB voor mitrailleur bordes.
Foto ontvangen van Rob Becker.

(afb. 1710) Op deze foto was de TACAN nog niet aanwezig. Deze is later na de wereldreis van 1960 gemonteerd. Verder de landing van een gast aan boord, een vliegtuig van de Royal Navy.
Foto ontvangen van W.D. Baas.

(foto 0598) Deel van de D.A. radarantenne en radiopeilers gezien vanaf hoogste radarantenne-platform in de mast. We zien de voorlift in onderste stand en men is aan het zonnebaden op het vliegdek. Dit was in de haven van Puerto Rico.
foto webmaster.

(foto 1159) De geus aan de vlaggemast op het voorschip. Deze werd o.a. gevoerd wanneer het schip lag afgemeerd in een buitenlandse haven.
Foto webmaster.

(foto 1430) De Grumman Trackers geparkeerd aan dek ter hoogte van het eiland.
Foto ontvangen van Roel van Hoorn.

(foto 1435) Zicht op het achterdek vanuit de mast. Op het vliegdek is goed te zien waar de banden van de vliegtuigen het dek als eerste raken tijdens de landingen.
Foto ontvangen van Roel van Hoorn.

(foto 2657) Het vliegdek gezien vanuit een oplandende helikopter, we zien de grote gele “D” van Doorman en de dekbeschildering van o.a de landingsbaan. Zie ook de foto hiervoor.
Foto ontvangen van Cees Stuursma via Dutchfleet.net 

(foto 1879) Opname van het bakboord voor bordes, het bordes zonder 40 mm mitrailleurs, tijdens de strenge winter 1962/1963.
Foto ontvangen van Piet Admiraal.

(foto 1882) Achterzijde van het eiland, we zien aan aantal Grumman Trackers, een kleine trekker, de crash-kraan en een brandbluswagen geparkeerd staan. Aan de vlaggestok achter op het eiland is de kleinere nationaliteitsvlag gehesen.
Foto ontvangen van Joep Fraats.

 

Naar vliegdek en eiland 2.

 

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1  '46-'48 index] [R81 1948-1955 index] [R81 1958-1968 index] [Algemeen index] [Vliegkampschip index] [Dekken-indeling en index] [Scheepsfoto's 1a] [Smaldeelschepen index] [Indienststelling 1958 (1)] [De laatste reis 1968 (1)] [Scheepshandelingen index] [Onderdelen schip index] [Bemanning index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek]