BuiltWithNOF
Vliegdek en eiland 2

 

(foto 1708)

(foto 2009) Het eiland met de radar-antennes gezien vanaf BB.
Foto ontvangen van Ton Michiels.

(foto 2079) Een aantal Trackers komen aan stuurboord langs het schip gevlogen. Dit circuit werd ook gevlogen bij het gaan landen aan boord. Dan ging echter het linker vliegtuig als eerste ‘breken’ en met een bocht naar links. Op deze foto ‘breekt’ echter het rechter vliegtuig uit naar rechts, dus weg van het schip. Men komt kennelijk nog niet oplanden. We zien de deklandingspiegel aan stuurboord en links de geparkeerde crash-kraan.
Foto ontvangen van Piet Admiraal.

(foto 2209) Hr.Ms. Karel Doorman in de Golf van Biskaje. Deze keer in een rustig weertje waarbij gewandeld kan worden op het vliegdek.
Foto ontvangen van Cees v.d. Burg.

(foto 2812) Opname vanaf het vliegdek met neergeklapte antennemast, we zien ook de neergeklapte hefboom voor het noodvangnet (barrier). Rechts een van de (rode) lichten om het vliegdek te verlichten tijdens nachtvliegen.
Foto ontvangen van Wim van der Meer.

(foto 3066) De crashkraan opgesteld achter het eiland. Diverse personen van de vliegdekcrew nemen even rust, we zien tecnisch personeel in groene hesjes en konstabels in rode hesjes. Kennelijk wachtend op de terugkomst van de vliegtuigen.
Foto ontvangen van Jaap de Moor.

(foto 3136) Het achterdek met daarop geparkeerd de Tracker 159, we zien het batsbordes links op de voorgrond en verder de openingen van het halfdek. Voor de “D” van Doorman zie hieronder.
Foto ontvangen via VBM/NOV/Trivizier

(foto 3136a) Detailopname van de Doorman “D”, zie het verhaal hieronder.

Tuintje van de schipper (Chef der Equipage).

Tijdens een van de reizen hadden we een maritiem schilder aan boord. In het "caf" (cafetaria) hingen werken van zijn hand. Deze schilder heeft toen in de "D" die aan bakboordszijde achter op het vliegdek stond blommetjes geschilderd waarna iedere ochtend de "leerling van de dagwacht" met een kannetje water naar buiten werd gestuurd om de blommetjes water te geven.

Joep Fraats.

(foto 3242) Opname van deel van het eiland, gezien de kleding van het personeel aan dek, tijdens een reis in warme streken. Op de voorgrond een blokkenpaai van de Tracker 148. We zien hier dat het pennant van de Doorman R81 op het eiland is geschilderd.
Foto ontvangen van Jaap de Moor.

(foto 3761) Overzicht van het vliegdek en eiland. Voor op het dek staan twee heli’s geparkeerd. Bij de open achterlift staat een tractor te wachten om een heli of vliegtuig op het vliegdek te verplaatsen.
Foto ontvangen van Eduard Vernimmen.

 

Naar vliegdek en eiland 3.

 

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1  '46-'48 index] [R81 1948-1955 index] [R81 1958-1968 index] [Algemeen index] [Vliegkampschip index] [Dekken-indeling en index] [Scheepsfoto's 1a] [Smaldeelschepen index] [Indienststelling 1958 (1)] [De laatste reis 1968 (1)] [Scheepshandelingen index] [Onderdelen schip index] [Bemanning index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek]