BuiltWithNOF
Vliegdek en eiland 4

 

(foto 0091) Een seiner geeft zijn boodschap door, terwijl hij op de seinerspositie boven de vliegbrug staat. We zien ook de crashkraan voor het eiland met daarop een normale KM kentekenplaat.
Foto ontvangen van W.D. Baas.

(foto 0093) De Doorman vaart hier op volle kracht tijdens een proefneming.
Foto ontvangen van W.D. Baas.

(foto 0440) Zicht op deel van het vliegdek bij het passeren van een coaster op de Nieuwe Waterweg. De Doorman op weg naar de Noordzee.
Foto ontvangen van W.D. Baas.

(foto 2727) Het gangboord naast het eiland aan stuurboord. Rechts zien we nog juist de deur die toegang tot het eiland geeft. Links de lange bak met canvas afdekking waar de olieslangen in werden opgeborgen. Nu hangen de slangen aan de grote laadboom.
Foto ontvangen van Gijs van Dijk.

(foto 3155) Nogmaals het gangboord aan stuurboord naast het eiland maar nu in de richting van het voorschip. Op dit deel bevinden zich aan de buitenzijde een deel van de reddingsvlotten aan boord.
Foto ontvangen van Gijs van Dijk.

(foto 3240) De voorlift is hier in de onderste stand en we zien een Grumman Tracker geparkeerd staan in de hangaar tijdens onderhoud. Voor het vliegtuig staat een van de tractors die gebruikt werden voor het verplaatsen van de vliegtuigen.
Foto ontvangen van Jaap de Moor.

(foto 3246) Zicht over het vliegdek met daarop een wiel van een Tracker, in het midden de BB deklandingspiegel met daarvoor een startkabel voor de vliegtuigen. Op de achtergrond een van de kruisers.
Foto ontvangen van Jaap de Moor.

(foto 3249) Twee Sikorsky helikopters geparkeerd op het achterdek tijdens een draai over BB van de Doorman. De vijfde en zesde remkabel zijn omgelegd en geborgd zodat men gebruik kan maken van de achterlift.
Foto ontvangen van Jaap de Moor.

(foto 3329) Opname van HMS Ark Royal in kiellinie van de Doorman tijdens de oefening ‘Pilot Light’ in 1965. Aan dek staat de Tracker 147 geparkeerd en we zien dat de ‘bomb-bay’ open staat.
Foto ontvagen van Jaap de Moor.

(foto 3340) Enkele Trackers saatn aan bakboord in de ‘range’ met draaiende motoren. Op de voorgrond is de lanceercabine of ‘howda’ al boven dek. Op de achtergrond een onderzeebootjager, mogelijk als volgjager of ‘rescue-schip’.
Foto ontvangen van Jaap de Moor.

 

Naar vliegdek en eiland 5.

 

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1  '46-'48 index] [R81 1948-1955 index] [R81 1958-1968 index] [Algemeen index] [Vliegkampschip index] [Dekken-indeling en index] [Scheepsfoto's 1a] [Smaldeelschepen index] [Indienststelling 1958 (1)] [De laatste reis 1968 (1)] [Scheepshandelingen index] [Onderdelen schip index] [Bemanning index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Reizen & havens index] [Gebeurtenissen] [Gastenboek]