BuiltWithNOF

 

 

Op deze pagina een aantal beelden van San Juan en verder opnamen tijdens een bezoek aan het fort ‘El Moro’.

(foto 0850) Opname van het ‘Capitoilo’ (het Capitool), gelegen tussen de hoofdwegen Munoz Rivera en Ponce de Leon.
Foto webmaster.

 

(foto 0372) Het Capitool in Puerto Rico langs de kustweg Munoz Rivera (1964).
Foto ontvangen van Nico Schaafstra.

 

(foto 0853) Boven de ingang van dit kennelijke overheids gebouw zien we onder andere de vlaggen van de VS en Puerto Rico. Deze vlaggen oa ook aanwezig op het fort “El Morro”.
Foto webmaster.

 

(foto 0371) Opname in Puerto Rico 1964. Gezien het bus nummer 35 op de halte aanduiding, betreft dit kennelijk de eerder genoemde straat Fernandez Juncos
Foto ontvangen van Nico Schaafstra.

 

(foto 0852) De boulevard langs de kust, de Munoz Rivera, met een opvarende van de Doorman (een elektromonteur) in kort wit.
Foto webmaster.

 

(foto 0851) Stukje kust van Puerto Rico met een krottenwijk aan zee. Het advies was om daar niet te gaan passagieren. Op de achtergrond het kasteel “El Moro”. Foto genomen in de richting van het kasteel en in het verlengde van de Munoz Rivera. Achter de krottewijk ligt de begraafplaats van San Juan.
Foto webmaster.

 
(foto 0854) Het fort “El Moro” langs de kust en rechts de weg omhoog naar de ingang van het fort. Loop maar weer even mee.
Foto webmaster.

 

(foto 0855) We volgen verder de weg naar de ingang van het fort. Voorop loopt de elektromonteur Roel van Hoorn. (zie ook zijn ontvangen foto’s). De straat die we zien is kennelijk de grens tussen de woonwijk(en) en het terrein behorende bij “El Morro”. Rechts op de foto het hotel San Cri.....(Cristo of Cristobal). Volgens de kaart nabij de straat Del Cristo.
Foto webmaster.

 

(foto 1424) Nogmaals de straat naar de ingang (opgang) naar het “El Morro” gebied en het oude fort (kasteel) van San Juan op Puerto Rico. Zie ook een stukje kaart van San Juan hieronder.
Foto ontvangen van Roel van Hoorn.

 

(foto 6579) Vermoedelijk zijn de bovenstaande foto’s gemaakt in de straat welke op het kaartje groen is aangegeven. Men heeft vanuit dit standpunt naar links zicht op de stadsmuur naast het water van La Bahia de San Juan.

 

(foto 0856) Buitenmuur van het fort met balkon en bloemen onder een strak blauwe hemel.
Foto webmaster.

 

(foto 0857) Uitzicht vanaf het fort met de dikke muren over de stad met het Capitool en links de Atlantische Oceaan.
Foto webmaster.

 

(foto 0858) Nogmaals een fraai panorama van San Juan. Rechts een stukje van de Cano de San Antonio, waar de Doorman lag afgemeerd.
Foto webmaster.

 

(foto 1604) Een mooie opname van een doorgang met trap in het fort “El Moro”. We kijken hierbij op het deel van het fort dat hieronder is afgebeeld.
Foto internet.

 

(foto 6582) Deel van het fort “El Morro”, de punt welke richting de zee wijst.

 

(foto 1619) Uitzicht op La Bahia de San Juan vanaf het fort ‘El Moro’.
Foto webmaster.

 

(foto 1644) Zoals aan elk haven bezoek kwam ook hier weer een eind aan. Hier verlaat Hr.Ms. Karel Doorman de La Bahia de San Juan op weg naar de Atlantische Oceaan. We zien op deze foto de opbergruimte voor de olieslangen en zien we de grote katrol van de laadboom geborgd aan de reling van de passage aan stuurboordzijde van het eiland. Aan het eind van de passage zien we nog juist de lieren. Op de foto links en nu aan SB het fort “San Felipe del Moro”.
Foto webmaster.

 

  (foto 1679) Vaarwel San Juan, wij gaan weer oefenen en daarna op naar de volgende havenplaats.
Foto webmaster.

 

 
Terug naar index reizen & havens.

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Bemanning index] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Reizen & havens index] [Wereldreis 1960] [1e Westreis in 1950 (1)] [2e Westreis 1952 (1).] [3e Westreis 1959 (1)] [4e Westreis 1962] [Aruba krant 1] [5e Westreis in 1964] [Oefenreis Middellandse Zee 1954 (1)] [1955 oefenreis Italie] [Vlagvertoon Canada en USA (1)] ["Sharp Squall 4"] ["Fairwind VI" 1961] [De Nieuwe Limburger] [Canada 1961] [Havens] [Fort de France 1] [Las Palmas 1] [Santa Cruz 1] [Brest] [Kopenhagen 1.] [Gibraltar 1] [Londen] [Toulon & St. Tropez (1)] [Funchal 1] [Algiers] [Istanbul 1] [Aruba 1] [Curacao 1] [Lissabon 1] [Invergorden 1] [Rosyth & Edinburgh 1] [Suriname] [Gebeurtenissen] [Gastenboek] [Contact]