BuiltWithNOF

 

 

Op deze en volgende pagina foto’s van Puerto Rico met de havenstad San Juan met aan de havenmond het kasteel “El Morro” ofwel het 16e-eeuwse fort “San Felipe del Morro”. Het betreft een grote verweerde citadel met muren van zes meter dik.
Puerto Rico is het kleinste, dichtstbevolkte en meest oostelijk gelegen eiland van de Grote Antillen in de Caribische Zee.

 

(foto 6580) Overzicht van de haven van San Juan, met de Navy Frontier Pier, waar de Doorman afmeerde. Geheel links het fort San Felipe del Morro.

 

(foto 0840) Hier naderen we de ingang naar la Bahía de San Juan. Aan bakboord zicht op het fort San Felipe del Morro, dat deel uit maakt van het oude stadsdeel van San Juan.
   Foto webmaster.

 

(foto 1669) Het naderen van de haven ingang van San Juan gezien over SB. Er lag daar kennelijk al enige tijd een schreepswrak.
Foto webmaster.

 

(foto 0842) Nogmaals het scheepswrak en scheepvaart over SB.
Foto webmaster.

 

 (foto 0841) Bij de aanloop naar de haven nogmaals zicht op het fort San Felipe del Morro met in het midden de vuurtoren van San Juan. Zie volgende foto voor meer details.
Foto webmaster.

 

(foto 1668) Foto van internet met meer details van de muren van het kasteel en de oude stad. Gezien over BB van de Doorman.

 

(foto 6583) Luchtopname van het fort, met op de achtergrond het oude stadsdeel van San Juan.

 

(foto 0843) Op weg naar de aanlegsteiger Navy Frontier Pier, zien aan bakboord een militair terrein ‘Arsenal de la Puntilla’ in de haven van San Juan. De Doorman gaat even verder naar links de Caño San Antonio binnen.
Foto webmaster.

 

  (foto 5897) Opname vanaf bakboord in de Caño San Antonio op weg naar de Navy Frontier Pier.
Foto webmaster.

 

(foto 6581) Overzicht van (1) de Caño San Antonio, links bij (4) de Navy Frontier Pier, na de bruggen bij (2) de Laguna del Condado en (3) de Atlantische Oceaan.

 

(foto 0844) Hr.Ms. Karel Doorman afgemeerd aan de Navy Frontier Pier van een Amerikaans militair terrein. Op de achtergrond de Laguna del Condado en geheel links het hotel Caribe Hilton. In het midden op de achtergrond het Condado Plaza. ‘Deze foto’s genomen vanaf het hoogste platform in de mast van de Doorman.
Foto webmaster.

 

(foto 6454) Het vervolg van de kade gezien vanaf het achterdek van de Doorman, met aan het eind de jachthaven en Club Nautico.
Foto webmaster.

 

 (foto 0845) ‘Nogmaals uitzicht vanuit de mast op de bruggen en het nieuwe stadsdeel van San Juan, genaamd ‘Mirimar’. Op de voorgrond nog juist een stukje van de D op het achterdek van het vliegdek.
Foto webmaster.

 

(foto 0846) Ook aan de kade afgemeerd gaat het werken aan het kleurenschema verder op het vliegdek van de Doorman. Voor de nodige doorstroom van wat koelte staan de liften in de onderste stand. Ook deze opname wederom vanuit de mast, zoals ook de twee volgende opnamen..
Foto webmaster.

 

(foto 0847) Uitzicht op militaire terrein en op de achtergrond links het Capitool en links daarvan het kasteel “El Moro”, waar we zijn binnen gelopen en verder uitzicht op de Atlantische oceaan.
Foto webmaster.

 

(foto 0848) Zicht vanuit de mast op de kade waar een ‘sloep naar de wal’ staat aangetreden voor inspectie.
Foto webmaster.

 

(foto 0849) Als alles goed is bevonden bij de inspectie mag men gaan passagieren. Een vrij grote sloep naar de wal zoekt zijn weg naar de uitgang op weg naar San Juan.
Foto webmaster.

 

(foto 6578) Zicht op de gebouwen en schepen welke liggen afgemeerd aan de Navy Frontier Pier. Bij de letter A de straat tussen de gebouwen zoals getoond op bovenstaande foto. We zien rechts de hoofdstraat Fernandez Juncos waar de passagierende maten als eerste uitkwamen op weg naar de stad.

 

Naar San Juan 2.

 

 

[Home] [Indeling site] [Welkom aan boord] [QH-1 '46-'48 index] [R81 '48-'55 index] [R81 '58-'68 index] [Bemanning index] [Anekdotes index] [Opleidingen index] [Vliegdienst index] [Reizen & havens index] [Wereldreis 1960] [1e Westreis in 1950 (1)] [2e Westreis 1952 (1).] [3e Westreis 1959 (1)] [4e Westreis 1962] [Aruba krant 1] [5e Westreis in 1964] [Oefenreis Middellandse Zee 1954 (1)] [1955 oefenreis Italie] [Vlagvertoon Canada en USA (1)] ["Sharp Squall 4"] ["Fairwind VI" 1961] [De Nieuwe Limburger] [Canada 1961] [Havens] [Fort de France 1] [Las Palmas 1] [Santa Cruz 1] [Brest] [Kopenhagen 1.] [Gibraltar 1] [Londen] [Toulon & St. Tropez (1)] [Funchal 1] [Algiers] [Istanbul 1] [Aruba 1] [Curacao 1] [Lissabon 1] [Invergorden 1] [Rosyth & Edinburgh 1] [Suriname] [Gebeurtenissen] [Gastenboek] [Contact]